Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

25.1.2010

Tymoshenkolla yhä mahdollisuuksia Ukrainan presidentiksi

Ukrainan presidentinvaalien jännitys pysyy edelleen yllä helmikuussa järjestettävän toisen äänestyskierroksen lähestyessä. Oppositiojohtaja Viktor Janukovytsh voitti odotetusti ensimmäinen äänestyskierroksen, mutta eroa toiseksi tulleeseen pääministeri Julia Tymoshenkoon oli vain 10 prosenttiyksikön verran.

Vaalien lopullinen tulos onkin vielä epävarma, koska loput 16 ehdokasta saivat sen verran ääniä, että parhaillaan neuvoteltavilla liittoumilla voidaan kerätä voittoon tarvittavat äänet kumman tahansa pääehdokkaan taakse.

Esimerkiksi kolmanneksi eniten ääniä saaneen keskuspankin entisen pääjohtajan Sergiy Tigipkon Tymoshenkolle testamenttaamat äänet voisivat kääntää pelin Janukovytshin tappioksi. Tymoshenko onkin jo lähestynyt Tigopkoa ja luvannut palkita kannatuksen päämisterin pestillä.

Istuva presidentti Viktor Jushtshenko on tällä hetkellä huonoissa väleissä paitsi Janukovytshin myös Tymoshenkon kanssa ja hän on ilmoittanut, ettei tue jatkossa kumpaakaan. Tämä voi tietysti olla taktikointia ja tiukan paikan tullen hänen äänestäjänsä siirtynevät Tymoshenkolle.

Loppukuvioissa on mukana myös Arseniy Jatseniuk, joka ensimmäisellä äänestyskierroksella sai jopa hieman enemmän ääniä kuin Jushtshenko.

Tällä hetkellä voidaan ainakin sanoa, ettei vaalien tulos nykyisessä tilanteessa johda uuteen oranssivallankumoukseen. Lisäksi on selvää, että uusi presidentti määrää ennenaikaiset parlamenttivaalit, sillä istuvan parlamentin koostumus ei anna uudelle presidentille tarvittavaa liikkuma-alaa.

Idänkaupan Vientipalvelut 1.2010. Sisältö.

pdf-versio


Muuta Compiler -uutisipalvelua
Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (Pyydä näytenumero mail@compiler.fi)
Uutisarkisto 1998-