Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

25.1.2010

Baltialaisen Rimi-päivittäistavaraketjun
myynti supistui selvästi

Ruotsalaisen ICA:n baltialaisen tytäryhtiön Rimi Balticin myynti supistui viime vuonna 11,9 prosenttia jääden 1,15 miljardiin euroon. Tulosta voidaan pitää suuntaan antavana indikaattorina päivittäistavarakaupan viime vuotisesta kehityksestä Baltiassa, koska Rimi Balticilla on markkina-alueella yhteensä 245 myymälää.¨

Ketjun myynti supistui tuntuvasti kaikissa Baltian maissa. Liettuassa myynti laski 13,5 prosenttia ja Latviassakin 13,2 prosenttia, mutta Virossa selvittiin 8,4 prosentin vähennyksellä.

Rimi Baltic oli alkujaan ICA:n ja Keskon yhteishanke, mutta Kesko möi osuutensa ICA:lle vuonna 2006. ICA itse on tällä välin vaihtanut omistajaa ja nykyisin sen omistavat Amsterdamia kotipaikkanaan pitävä Royal Ahold NV sekä Hakon Invest AB.

Viron vähittäiskauppa
kesti parhaiten

Viron vähittäiskaupan paremmasta kestokyvystä kertoo sekin, että Tallinna Kaubamaja -konsernin myynti supistui viime vuonna vain kaksi prosenttia. Konsernin 408,5 miljoonan euron kokonaismyynnistä supermarkettien osuus oli 304,4 miljoonaa euroa. Tältä osin myyntitulos oli 11 prosenttia enemmän kuin vuonna 2008.

Idänkaupan Vientipalvelut 1.2010. Sisältö.

pdf-versio


Muuta Compiler -uutisipalvelua
Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (Pyydä näytenumero mail@compiler.fi)
Uutisarkisto 1998-