Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

25.1.2010

Baltian satamat selvisivät talouspaineissa

Tallinnan satama kasvatti viime vuonna eniten rahtimääriään kaikista Baltian suursatamista. Tallinna oli myös rahtimäärältään alueen suurin satama.

Matkustajaliikenteessä satama oli omassa sarjassaan, sillä vuoroliikenteen matkustajamäärä oli ennätyksellinen 7,26 miljoonaa ja risteilyalusten lähes puoli miljoonaa.

Vaikeassa taloustilanteessakin satamayhtiö Tallinna Sadamin liikevaihto kasvoi kahdeksan prosenttia nousten 1,26 miljardiin kruunuun eli noin 80,5 miljoonaan euroon.

Tallinnan satama käsitteli viime vuonna 31,6 miljoonaa rahtitonnia, mikä ylitti 8,7 prosenttia vuoden 2008 tason. Myös Latvian kaksi suursatamaa lisäsivät volyymiaan. Liepajan rahtimäärä kasvoi 4,6 prosenttia ja oli 4,4 miljoonaa tonnia. Riiassa rahtitonnien määrä oli 29,7 miljoonaa eli niukat puoli prosenttia edellisvuotista enemmän. Liettuassa Klaipedan sataman rahtivolyymi oli 27,9 miljoonaa tonnia, joten satama kykeni kasvattamaan tavaraliikennettään 6,7 prosenttia.

Tallinnassa, Klaipedassa ja Liepajassa paras kasvu tuli kuivarahtien käsittelyssä. Ainostaan Riian satama onnistui tuntuvammin lisäämään nestemäisten rahtien kuljetuksia.

Idänkaupan Vientipalvelut 1.2010. Sisältö.

pdf-versio


Muuta Compiler -uutisipalvelua
Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (Pyydä näytenumero mail@compiler.fi)
Uutisarkisto 1998-