Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

23.1.2008

Ulkomaisen autoteollisuuden invaasio jatkuu Venäjällä

Venäjän talousministeriö odottaa ulkomaisten autovalmistajien investoivan tänä vuonna Venäjälle yli 1,8 miljardin dollarin arvosta. Investoijat ovat jo pitkälti tiedossa, sillä ministeriö solmi viime vuonna erilaisista valmistus- ja kokoonpanohankkeista yhteensä 13 sopimusta.

Viime vuonna investointisopimuksen solmivat Peugeot, Citroen, Hyundai,Toyota ja Mitsubishi. Lisäksi Severstal-Avto teki yhteistuotantoa koskevan sopimuksen ja Suzuki sopi kevyiden kuorma-autojen ja pakettiautojen valmistuksesta.

Renault sopi puolestaan joulukuussa 25 prosentin omistuksen hankkimisesta venäläisessä AvtoVAZ:issa. Tähän yhteistyökuvioon saattaa myöhemmin osallistua myös Nissan Motors.

Ulkomaisista autovalmistajista pääsivät kokoonpanotoimintansa loppuvuodesta aloittamaan Volkswagen Kalugassa ja Toyota Pietarissa.

Maailman johtaville autotehtailla on äärimmäisen tärkeätä voida aloittaa paikallinen valmistus Venäjän markkinoille. Viime vuonna maassa myytiin 1,645 miljoonaa ulkomaalaisvalmisteista henkilöautoa, jossa määrässä ovat mukana tuontiautot sekä paikallisesti joko omassa tehtaassa tai yhteistuotantona valmistetut autot. Myytyjen autojen kokonaismäärä lisääntyi huikeasti, sillä myyntitilasto nousi vuodessa 61 prosenttia.

Ford menestyjien kärjessä

Kaikista ulkomaisista valmistajista Ford menestyi Venäjällä parhaiten. Yhtiö myi viime vuonna maahan tuomiaan ja paikallisesti koottuja autojaan 175 800 kappaletta eli 52 prosenttia enemmän kuin vuonna 2006. Lisäksi Ford Focus nousi myydyimmäksi ulkomaiseksi malliksi Venäjällä.

Investointeja myös varaosien ja komponenntien valmistukseen

Varsinaisen autovalmistuksen rinnalla kansainvälinen autoteollisuus on tehnyt merkittäviä investointeja myös komponenttien ja varaosien valmistukseen. Suuret autoteollisuuden alihankkijat, kuten kanadalainen Magna ovat seuranneet päämiestensä mukana Venäjälle.

Tämä on sikälikin tarpeen, sillä investointisopimusten ehtojen mukaan ulkomailta tuotuja osia on vaiheittain korvattava Venäjällä valmistetuilla autonosilla.

Idänkaupan Vientipalvelut 1.2008. Sisältö.

Acrobat versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.