Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

23.1.2008

Venäjän rupla vahvistuu edelleen

Ruplan reaalinen efektiivinen (ulkomaankauppaosuuksilla painotettu) valuuttakurssi vahvistui viime vuonna 5,3 %. Vuotta aiemmin rupla vahvistui reaalisesti 7,4 %. Ruplan reaalikurssin vahvistumista pitivät viime vuonna yllä kasvaneet vientitulot sekä Venäjälle suuntautuneiden pääomavirtojen nopea kasvu.

Talousministeriö ennakoi viime lokakuisessa ennusteessaan ruplan efektiivisen reaalikurssin vahvistuvan kuluvana vuonna noin 3 %. Ruplan reaalikurssi suhteessa euroon vahvistui kuitenkin viime vuonna 5,7 % ja suhteessa dollariin 14,8 %. Suuri ero kurssinousuissa euroon ja dollariin nähden johtuu euron vahvistumisesta suhteessa dollariin.

Keskuspankki on pyrkinyt pitämään nimellisen ruplakurssin suhteellisen vakaana ja viime vuonna nimellinen efektiivinen kurssi muuttuikin vain vähän, heiketen 1 %. Tällöin inflaation hillitseminen on vaikeampaa ja inflaatio kiihtyikin viime vuonna 11,9 prosenttiin,.

Ruplan nimellinen kurssi euron suhteen heikkeni 3 % ja dollarin suhteen se vahvistui 7 %. Vuoden 2007 lopussa ruplan nimellinen dollarikurssi oli 24,6 ja eurokurssi 36,9.

Idänkaupan Vientipalvelut 1.2008. Sisältö.

Acrobat versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.