Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
17.1.2006

Venäjän ja Saksan kaupassa 40 prosentin lisäys

Venäjä on jo julkistanut kahdenvälisiä ulkomaankauppatietoja vuodelta 2005. Ensimmäisinä on annettu tietoja Saksan, Kiinan ja Kazakstanin kanssa käydystä kaupasta.

Venäjän ja Saksan välinen kokonaiskauppavaihto kasvoi vuositasolla 40 prosenttia ja sen arvo nousi 32 miljardiin dollariin. Venäjän vienti lisääntyi 52 prosenttia kohoten 20 miljardin dollarin suuruiseksi. Venäjä toi puolestaan Saksasta 12 miljardilla dollarilla, mikä merkitsi 25 prosentin vuosikasvua.

Venäjän Kiinan kanssa käymän kaupan kokonaisarvo kasvoi viime vuonna 37,1 prosenttia ja oli arvoltaan 29,1 miljardia dollaria. Kiina nousi tällä Venäjän neljänneksi tärkeimmäksi kauppakumppaniksi. Kokonaisvaihdon jakautumista vientiin ja tuontiin ei vielä ole ilmoitettu.

Venäjän ja Kazakstanin välisestä kaupankäynnistä on annettu vasta se ennakkotieto, että kokonaiskauppavaihto kasvoi vuositasolla 35 prosenttia ja ylitti 10 miljardin dollarin rajan.

Venäjän koko ulkomaankaupasta on saatu tiedot vasta tammi-marraskuun osalta. Keskuspankin mukaan vienti kasvoi 34,5 prosenttia nousten 220,6 miljardiin dollarin suuruiseksi ja tuonti lisääntyi puolestaan 28,9 prosenttia yltäen 111,1 miljardiin dollariin.

Myös Venäjän tullilaitos on esittänyt oman laskelmansa, joka tässä vaiheessa tarjoaa pienemmät luvut kuin mitä keskuspankilta on saatu. Tullin mukaan viennin arvo oli tammi-marraskuussa 217,5 miljardia dollaria ja tuonnin 87,5 miljardia.

Idänkaupan Vientipalvelut 1.2006

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.