Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
17.1.2006

Puola valvoi hyvin etujaan EU-budjetin rahanjaossa

Puolan johto ei peitellyt tyytyväisyyttään kun EU:n joulukuun puolivälissä hyväksytty budjetti siunasi Puolalle 91 miljardin suuruiset avustukset vuosina 2007-2013. Puola oli yksi suurimpia voittajia EU:n budjettiratkaisussa ja lisäksi se noteerattiin prosessin kuluessa yhdeksi Euroopan unionin suurvaltioksi, Britannian ja Saksan sekä Ranskan rinnalla. Saksa toimikin rahanjaossa varsin aloitteellisesti Puolan hyväksi.

Puolalle korvamerkityt avustusrahat tulevat EU:n eri lähteistä. Rakennerahastoista Puola saa 59,5 miljardia alueellisia kehityshankkeita varten. Hallituksella onkin jo valmiina toimintaohjelma maan viiden köyhimmän läänin maaseutualueiden kehittämistä varten. Nämä alueet sijaitsevat Itä-Puolassa ja niiden kohdalla toimet kohdistetaan maataloustuotannon tukemiseen ja yleisten elinolosuhteiden parantamiseen.

Puolalla on tiedossa myös noin miljardi euroa tiehankkeita varten. Keskeisten tieosuuksien parannustöiden ohella varoja saadaan myös moottoriteiden rakentamiseen. Tavoitteena on saada tänä vuonna valmiiksi noin 260 kilometriä uusia moottoritiepätkiä.

Idänkaupan Vientipalvelut 1.2006

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.