Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
17.1.2006

Viron vähittäis-kauppa uskoo kasvuun ja varautuu kovaan kilpaan

Postimees-lehden keräämien tietojen mukaan kaikki Viron johtavat vähittäiskauppaketjut aikovat laajentaa toimintaansa tänä vuonna. Eniten uusia myymälöitä aikoo avata liettualainen VP Market -ketju, jonka suunnitelmissa on parikymmentä uutta T-Market-halpamyymälää ja ensimmäisten Maxima supermarkettien perustaminen.

Saman lähteen mukaan Tallina Kaubamaja -ryhmään kuuluva Selver aikoo tänä ja ensi vuonna avata yhteensä kymmenen uutta supermarkettia. Niitä perustetaan ainakin Tallinnaan, Narvaan ja Haapsaluun. Loput tulevat maakuntiin toistaiseksi tuntemattomiin kohteisiin.

Keskon ja ICA:n yhteinen Rimi-ketju ovat Postimees-lehden mukaan ilmoittaneet laajentumisaikeista, mutta tarkempaa tietoa asiasta ei vielä ole annettu. S-ryhmän Prisma on puolestaan vahvistanut ainakin yhden uuden hypermarketin avaamisen tänä vuonna. Se on tarkoitus perustaa Tallinnaan.

Markkinoille on tänä vuonna tulossa myös saksalainen Lidl, jonka on tarkoitus avata ensimmäinen myymälänsä maaliskuussa Pärnussa. Kaikkiaan Lidl tähtää tällä hetkellä 17 myymälän avaamiseen Virossa. Niistä useampi valmistuu jo tänä vuonna. Lidl on ilmoittanut ensisijaiseksi kilpailijakseen halpamyymäläsegmentin markkinajohtajan, Keskon operoiman Säästumarket-ketjun.

Ennakkotietojen mukaan Viron koko vähittäiskauppa-ala kasvatti viime vuonna myyntiään 14 prosentilla. Ketjujen kasvuprosenttia ei vielä tiedetä, mutta suurten toimijoiden kohdalla luvut ovat todennäköisemmin tuntuvasti suurempia.

Esimerkiksi Selverin tiedetään jo tehneen viime vuonna 140 miljoonan euron myyntituloksen, mikä on 50 prosenttia edellisvuotista parempi.

Idänkaupan Vientipalvelut 1.2006

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.