Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
         
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
U U T I S A R K I S T O / syyskuu 98

Vientipalveluuutiset

Uutisvuosi 1998.

Uutisarkisto

 


Sorainen Law Offices avaa kolmannen toimiston Baltiassa

Tallinnassa ja Riiassa toimiva lakitoimisto Sorainen Law Offices on avaamassa seuraavan Baltian toimistonsa Vilnaan Liettuaan. Samalla vahvistetaan toimintaa Suomen päässä uudella asianajotoimistolla, jonka OTK Aku Sorainen on juuri perustanut yhdessä asianajaja Jouni Snellmanin kanssa.

Sorainen Law Offices toimii laajalla liikejuridiikan palveluperiaatteella Tallinnassa ja sama toimintatapa tullaan ulottamaan Riian ja Vilnan toimistoihin. Toimisto avustaa asiakkaitaan yhtiöoikeuden, sopimusoikeuden sekä konkurssioikeuden kysymyksissä. Palveluihin kuuluvat myös perintä, kiinteistökaupat, rahoitus ja investoinnit, veroasiat sekä immateriaalit kysymykset, kuten tekijänoikeudet, lisenssit, patentit ja tavaramerkit.

Lakitoimiston projektityyppisiä tehtäviä ovat yrityskaupat, ulkomaisten yritysten toiminnan uudelleenstrukturointi sekä paikallisilta viranomaisilta tulevat yritysten yksityistämistoimeksiannot.

Soraisen Tallinnan toimistossa työskentelee 13 henkeä. Juristeja on kymmenen, joista virolaisia on kuusi, suomalaisia kolme ja yksi on amerikkalainen. Riian toimistossa on kolme latvialaista, yksi amerikkalainen ja yksi suomalainen juristi. Viimeksi mainittu on Petteri Pasanen, joka myös johtaa toimistoa.

Soraisen asiakaskunnnan ydinjoukkona ovat suomalaisyritykset, jotka toimivat Virossa tai muualla Baltiassa. Suomen ja paikallisten kielten lisäksi myös englanniksi, saksaksi ja venäjäksi palveleva toimisto on kuitenkin laajentamassa toimeksiantojaan yhä kansainvälisempään suuntaan. Uutena asiakasryhmä ovat myös muualla Baltiassa toimivat virolaisyritykset.

Tiedustelut:
Oigusbüroo Sorainen Law Offices
puh. + 372 631 4003, fax + 372 631 4004.

Syyskuun uutisotsikot
Alkuun x


Kansainvälinen autonäyttely Pietarissa marraskuussa

Pietarissa järjestetään marraskuussa jo kuudennen kerran "Interauto" näyttely. Näyttelyn nimi on nyt kuitenkin muutettu ja tapahtuma kulkee nimellä Auto & Service Show.

Tapahtuman järjestää Suomen Messujen EastWest yksikkö taas yhteistyössä Messe Frankfurtin kanssa. Näyttely pidetään Bolshoi Prospektilla olevissa tiloissa ja se on avoinna 4.8.11. Näyttelystä odotetaan jälleen Pietarin alueen huomattavinta autoalan tapahtumaa.

Messuille on Suomesta ilmoittautunut jo kymmenen tunnettua autotarvikealan yritystä ja muutaman muun osallistuminen on vielä auki.

Lisätietoja:
Tuula Saine, Suomen Messut, puh. (09) 1509 240, fax (09) 1509 392.

Syyskuun uutisotsikot
Alkuun x


Jykesille ja SuomalaisVenäläiselle kauppakamarille yhteistyösopimus Nizhnij Novgorodiin

Jyväskylän Seudun Kehittämisyhtiö Jykes Oy ja SuomalaisVenäläinen kauppakamari toimivat ensi vuoden alusta yhteisissä tiloissa Nizhnij Novgorodissa. SVKK ostaa Jykesiltä toimistotila, henkilökunta ja laitepalveluja.

Jykesillä on ollut toimisto Venäjän kolmanneksi suurimmassa kaupungissa kolme vuotta. Toimistossa työskentelee nyt yksi henkilö, mutta aluepäällikkö Pertti Urrilan mukaan lisätyövoimaa palkataan tarpeen mukaan.

Jykesin Nizhnijn toimiston palveluja käyttää aktiivisesti noin 10 yritystä. Määrän uskotaan kolminkertaistuvan ensi vuoden aikana. Toimisto palvelee tarvittaessa kaikkia Jykesin 60 asiakasyrityksiä, ja ensi vuoden alusta siis myös SuomalaisVenäläisen kauppakamarin asiakkaita. Lisäksi Jykes avustaa myös Tampereen alueen yrityksiä, sillä kehittämisyhtiö solmi yhteistyösopimuksen Tampereen kaupungin elinkeinotoimiston kanssa viime keväänä.

Jykesin Pietarin toimisto on toiminut viisi vuotta ja on samassa rakennuksessa SuomalaisVenäläisen kauppakamarin kanssa. SVKK:lla on toimisto myös Moskovassa.

Urrilan mukaan suomalaisten kaupankäyntiä Nizhnijssä ovat vaikeuttaneet alueen rahoitustilanne ja pitkä logistinen yhteys. Suomen rajalta Nizhnij Novgorodiin on matkaa lähes tuhat kilometriä ja Moskovastakin noin 400 kilometriä.

Lisätietoja:
aluepäällikkö Pertti Urrila, Jykes ZAO
puh. 014652 109 tai
0400672 411 tai 0400672 411.

Syyskuun uutisotsikot
Alkuun x


WW NET Finland aloitti kiinteiden tietoverkkojen toimittamisen Venäjälle

WW NET Finland Oy on ensimmäisenä suomalaisena internetoperaattorina aloittanut kiinteiden tietoverkkojen toimittamisen Venäjälle sekä .ru.domainnimien välittämisen Suomessa toimiville yrityksille. Yhteistyösopimus johtaviin teletoimittajiin kuuluvan venäläisamerikkalaisen Rascom Oy:n kanssa solmittiin 26.8.1998.

WW NET Finland Oy toimii Uudenmaan, Kymen ja Mikkelin teleliikennealueilla internetoperaattorina. Asiakaskuntaan kuuluu mm. pkyrityksiä, oppilaitoksia, organisaatioita ja kuntia sekä kotitalouksia.

Yhteistyösopimus mahdollistaa ensi kertaa Suomessa WW NET Finlandin asiakkaille mm. suorat tietoyhteydet Venäjälle sekä .ru.domainnimen avulla näkymisen Venäjän paikallisessa verkossa. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että suomalainen yritys näkyy Venäjän internetverkon paikallisissa hakupalveluissa, joihin ei tähän asti ole ollut vastaavanlaista pääsyä. Yhteistyö tuo lähiaikoina asiakkaitten käyttöön myös muita kaupallisia uutuuksia kuten lähialueyhteistyöhön ja markkinointiin liittyviä palveluita.

Datan siirto suorinta tietä valtakunnan rajan yli ja suurinopeuksisten kaapeleiden yhteiskäyttö mahdollistavat vaativan ja nopean tiedonsiirron Suomen ja Venäjän välillä. WW NET Finland on aloittanut rajan ylittävän, mm. Pietariin ja Moskovaan johtavan kaapelitilansa markkinoinnin.

Yhteistyön kaupalliset näkymät ovat hyvät ja volyymiltaan suuret. WW NET Finland Oy:n toimitusjohtaja Pekka Kuronen arvioi suomalaisvenäläisen verkkoyhteistyön edellyttämien investointikustannusten tulevan katetuksi kohtuullisen lyhyellä aikavälillä ja hyvin alkaneen kysynnän kasvavan nopeasti.

Olemme nyt valmiit yhteistyökumppaneittemme kanssa avaamaan asiakkaillemme uusia ja hyvin kilpailukykyisiä yhteyksiä yli rajan Venäjälle.

Lisätietoja:
WW NET Finland Oy, toimitusjohtaja Pekka Kuronen
Puh. 040 5087904, 05 624 3380
Fax. 05 624 3111
Email: pekka.kuronen@wwnet.fi
Internet: http://wwnet.fi/

Syyskuun uutisotsikot
Alkuun x


Arvelin aloittaa näyttelyrakenteiden valmistuksen Pietarissa

Näyttelypalveluita IVY:n alueella tarjoavan Arvelin Oy:n sisaryhtiö Fenno Center on perustamassa Pietariin Fenno Mebel nimistä kalustetehdasta , joka tekee erilaisia puutöitä näyttelyihin ja myymäläsisustuksiin.

Näyttelyissä toteutetaan enenevässä määrin puurakenteisia designosastoja, jotka on tähän asti jouduttu tekemään aina Suomessa. Perusosastot Arvelin on sen sijaan voinut jo vuodesta 1989 rakentaa Moskovan ja Pietarin yhteisyritystensä voimin.

Syksyn aikana käynnistyvä Fenno Mebel tähtää myös aktiivisesti venäläisten myymälöiden sisustusmarkkinoihin. Pietarin alueella on erittäin vähän ammattitaitoisia puusepänverstaita, joilla on nykyaikaiset koneet ja valmiudet toteuttaa korkealuokkaisia designratkaisuja. Koska myymälöitä uusitaan kiihtyvään tahtiin Venäjän suurkaupungeissa, on luontevaa perustaa myymäläsisustuksia valmistava yritys sinne missä asiakkaat ovat.

Näyttely ja myymälärakenteisessa käytettävä puutavara tuodaan ainakin aluksi Suomesta, koska laatuvaatimukset täyttävää puutavaraa on Venäjältä vaikea saada.

Syyskuun uutisotsikot
Alkuun x

... Vientipalveluuutiset
... Uutisvuosi 1998. ... Uutisarkisto


 

Compiler Trade Web Site © 1998-