Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
         
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
U U T I S A R K I S T O / elokuu 98

Vientipalveluuutiset

Uutisvuosi 1998.

Uutisarkisto


Yrityshautomotoimintaa Helsingin ja Pietarin välille

Uusi teknologiayritysten hautomo käynnistyy Helsingin Pitäjänmäellä. TwinBicyrityshautomon tavoitteena Itämeren alueella on edistää teknologiahautomoiden verkotusta ja yhteistyötä sekä koordinoida Uudenmaan muiden teknologiahautomojen yhteistyötä Pietarin tiedeyhteisön suuntaan.

Tässä tarkoituksessa TwinBic toimii ns. kaksoishautomona, jonka Pietarin yksikkö palvelee suomalaisten hitecyritysten, uusien innovaatioiden, teknologian siirron sekä kaupallistamisen crossborder osaamiskeskuksena.

TwinBicin yhteistyökumppaneina Pietarissa toimivat St. Petersburg Regional Foundation for Scientific and Technological Development ja St. Petersburg State Academy of Aerospace Instrumentation.

Hautomon hallinnointiyhtiön Twin Techology & Business Innovation Centre Oy:n osakkaita ovat mm. Otaniemen Teknologiakylä Oy ja Markkinoinnin kehittämiskeskus sekä yhteistyökumppaneita mm. Helsingin kaupunki ja Patentti ja Rekisterihallitus.

TwinBic on tehnyt sopimuksen Pitäjänmäellä ITalan pienyrityksille tarjottavista 1700 m2:n toimitiloista, jotka valmistuvat joulukuussa. Kiinteistö sijaitsee Pitäjänmäellä jo toimivien johtavien ITalan kansainvälisten yritysten läheisyydessä. Se tarjoaa huippuluokan runkoverkon pkyritysten käyttöön edullisin kuukausiveloituksin. Hautomolla on valmistumisvaiheessa 100 Mb:n nopeudella liikennöivä oma virtuaali LANlähiverkko, joka on suunniteltu laajennettavaksi Pietarin kaksoishautomon kanssa vuonna 2000.

Lisätietoja:
Heikki E. Rautajoki, TwinBic Oy,
puh. 0208 33 1111 tai 040500 1992 tai Kaarina Iltanen, Markkinointiinstituutti
puh. (09) 47361 tai 0400426 400.

Uutisotsikot elokuussa
Alkuun


Pietariin tulossa toinenkin suomalainen mainostoimisto

Tamperelainen Mainostoimisto Planet Oy avaa toimipisteen Pietarissa. Yhtiön jo rekisteröity ja toiminta käynnistyy syyskuussa. Tällä hetkellä ainoana suomalaisena mainostoimistona Pietarissa toimii RiVita Marketing lappeenrantalaisen Geminin luovuttua paikallisesta toimistostaan.

Planet St. Petersburg tulee palvelemaan venäläisiä vientiyrityksiä, suomalaisia vientiyrityksiä ja suomalaisia tytäryhtiöitä Venäjällä. Toimeksiannot ohjataan Planetin Tampereen toimistoon, jossa varsinainen suunnittelutyö ja toteutus tapahtuu. Tuotanto teetetään suomalaisilla reproilla, kirjapainoilla ja muilla alihankkijoilla.

Pietarin toimiston paikallisesta asiantuntemuksesta ja osaamisesta vastaa venäläinen henkilöstö Kirillov Denis Borisovitchin johdolla.

Planet St. Petersburg haluaa tarjota asiakkailleen kaiken myynnissä ja markkinoinnissa tarvittavan perusmateriaalin, kuten liikemerkit, lomakkeistot, käyntikortit, hinnastot ja esitteet. Varsinaisten mainoskampanjoiden suunnittelu kattaa kaikki päämainosvälineet.

Mainostoimisto Planet Oy on perustettu 1998 ja sillä on pitkäaikaista kokemusta suomalaisyritysten venäjänkielisen vientimainonnan suunnittelusta. Toimisto kuuluu kansainväliseen Earthoverketjuun.

Uutisotsikot elokuussa
Alkuun


Tutkimus enteilee venäläisten massaturismin alkamista

Kesäkuussa rajaasemilla tehdyn venäläisten matkailijoiden haastattelututkimuksen ennakkotulokset kertovat naapurimaasta tulevien vierailijoiden luonteen muuttumisesta. Nyt yhä useampi venäläisturisti edustaa ns. tavallista kansaa, mikä ei tämän päivän tilanteessa kuitenkaan tarkoita paluuta "punaisten torien" aikaan.

Muutos on joka tapauksessa selvä. Kun vielä viime kesänä 60 prosenttia venäläisistä matkailijoista kuului ylimpään sosiaaliryhmään, on heidän osuutensa nyt enää 40 prosenttia. Perusvenäläisten nopeasti kasvanut osuus näkyy myös heti toivomuksissa. Uusia matkailijaryhmiä kiinnostavat eniten edulliset hinnat, kun vielä edellisellä tutkimuskierroksella painotettiin valikoimia ja korkeata laatua.

Kesäkuussa haastatellut venäläiset pitivät Suomen vierailustaan kokonaisuutena, jopa säätä kehuttiin. Yksittäisistä tekijöistä kehuttiin eniten suomalaista palveluntasoa, johon ilmeisesti sisältyi myös tyytyväisyys venäjänkieliseen palveluun ja informaatioon. Erikseen kysyttynä venäjänkielisen palvelun tehostamista kaipasi harvempi kuin joka kymmenes vastaaja.

Kaikkiaan venäläisillä oli varsin yksilöllisiä käsityksiä Suomen vierailunsa hyvistä ja huonoista puolista, eli vastaukset jakautuivat varsin monien syiden kesken. Vierailun negatiivisistakin puolista useimmiten mainittu seikka, pitkät tullijonot vaivasi vain neljää turistia sadasta.

Venäläismatkailijoiden tax freeostoksissa vierailijoiden koostumuksen muutos ei vielä toistaiseksi näy. Tammi heinäkuussa venäläisten tax free ostosten summa kasvoi 27 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Lappeenrantalaisen Tutkimus ja Analysointikeskus TAK Oy:n lopullinen raportti valmistuu syyskuussa. Jatkuvan tutkimusprojektin kohteena ovat autolla ja junalla KaakkoisSuomen rajaasemien kautta maassamme käyvät venäläisturistit. Tutkimuksessa kartoitetaan mm. vierailijoiden matkustustavat ja matkakohteet Suomessa, ostoskäyttäytymistä sekä kokemuksia palveluista ja palveluiden kehittämistarpeita.

Uutisotsikot elokuussa
AlkuunPressicom avaa Venäjän lehdistötiedotepalvelun webissä

Lehdistötiedotteiden ja kuvien välittämiseen internetissä erikoistunut Pressicom laajentuu kansainväliseksi. Yritys avaa maakohtaiset websivut syksyn kuluessa useissa maissa osoitteessa www.pressi.com. Myös Venäjän sivut aloittavat lähiaikoina.

Venäjän palvelussa yritykset ja yhteisöt julkaisevat lehdistötiedotteensa venäjän kielisinä sekä halutessaan myös englanniksi. Tiedotusvälineet pääsevät vapaasti sivuille, joilta ne voivat imuroida tekstiä ja käyttää aineistoa julkaisuissaan vapaasti.

Palvelu on siis kohdistettu Venäjän sisällä tapahtuvaan tiedotukseen, mutta samalla se avaa suoran ja helpon yhteyden länsimaisille vientiyrityksille saada aineistonsa toimittajien saataville. Palvelua ylläpidetään Suomessa, ja asiointi tapahtuu Suomessa toimivaan Net Release Finland Oy:hyn.

"Erityisesti Venäjällä internetpalvelu tulee olemaan merkittävä tiedotuskanava, koska perinteinen jakelureitti faxilla, kirjeitse ja henkilökohtaisten kontaktien kautta on monimutkainen. Pressicom avaa hyvän tiedotuskanavan tiedonlähettäjille. Nykyisin jo lähes kaikki venäläiset tiedotusvälineet ovat liittyneet internetiin, jonka käyttö kasvaa nopeasti", kertoo Pressicomia ylläpitävän Net Release Finland Oy:n toimitusjohtaja Paavo Vasala. Palvelua tullaan markkinoimaan tehokkaasti venäläisille tiedotusvälineille ja yrityksille syksyn kuluessa.

Lisätietoja:
Net Release Finland Oy Paavo Vasala, p. (08)5515737
f. (08)5515747, email: pressi@pressi.com.

Uutisotsikot elokuussa
AlkuunOsakkeiden rekisteröinti Venäjällä vie aikaa

Viime aikoina on tärkeäksi kysymykseksi noussut suljettujen osakeyhtiöiden (ZAO) osakkeiden rekisteröinti finanssikomiteaan. Yrityksen osakkeiden ja omistussuhteiden muutosten rekisteröinti Venäjällä edellyttää osakkeiden finanssikomitearekisteröintiä.

– Rekisteröinti on hidas kolmesta kuuteen kuukauteen vievä prosessi, varoittaa toimitusjohtaja Pirjo Karhu Konsulttipalveluyhtiöistä. Yritysten olisikin hyvä aloittaa osakkeiden rekisteröintitoimet jo heti yrityksen perustamisen jälkeen, mielellään kuukauden kuluessa.

Konsulttipalveluyhtiöihin kuuluvat ZAO Konsu (Pietari) ja Konsu M (Moskova) ovat huolehtineet jo noin 200 yrityksen perustamisesta Venäjälle ja myös niiden taloushallinnon järjestämisestä ja veroasioiden hoidosta.

Nyt toimistoketju alkaa vastavuoroisesti konsultoimaan ja kouluttamaan venäläisiä yrittäjiä, jotka suunnittelevat liiketoiminnan aloittamista Suomessa joko oman yrityksen kautta tai yhdessä suomalaispartnereiden kanssa. Ensimmäisessä syyskuussa Pietarissa pidettävässä seminaarissa kerrotaan mm. yrityksen perustamisesta ja liiketoiminnan käynnistämisestä Suomessa, yrityslainsäädännöstä, verotuksesta ja tullikäytännöstä.

Konsulttipalveluyhtiöt toimivat Suomessa neljällä paikkakunnalla, Lappeenrannassa, Herlsingissä, Imatralla ja Parikkalassa.

 Uutisotsikot elokuussa
Alkuun
... Vientipalveluuutiset
... Uutisvuosi 1998. ... Uutisarkisto


Compiler Trade Web Site ©1998-