Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vientipalvelut
Papula-Nevinpat HRX Finland

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies


Sotshista palanneet St. Peter Linen alukset aloittivat

(Compiler News - 28.3.2014) Viisumivapaat risteilyt Helsingin ja Pietarin välillä ovat käynnistyneet, kun St. Peter Line -varustamon M/S Princess Maria ja M/S Princess Anastasia ovat palanneet Sotshista Itämerelle.

"Viime vuonna Pietarissa kävi yli puoli miljoonaa risteilymatkustajaa, joten kasvua edelliseen vuoteen oli 11 prosenttia. Suurin osa matkustajista saapuu Pietariin St. Peter Linen laivoilla", Pietarin matkailukomitean varapuheenjohtaja Aleksandr Shapkin kertoo.

St. Peter Line risteilee Itämerellä Pietarin ja Helsingin sekä Helsingin, Tukholman, Tallinnan ja Pietarin välillä. Risteilyllä on 72 tunnin viisumivapaus, joka mahdollistaa jopa kolmen päivän oleskelun Pietarissa ilman viisumia. Päivä Pietarissa -risteilyjen lisäksi monet yhdistävät matkaansa kahden yön hotellimajoituksen. Varustamon hotellikumppanina Pietarissa on Sokos Hotellit.

Sekä Helsingin että Pietarin kaupungit uskovat risteilymatkailun kasvavan edelleen tulevina vuosina. Tästä syystä satamainfrastruktuuria ja sataman palveluja kehitetään jatkuvasti. Erityisesti Helsingin Länsisatamaa kehitetään voimakkaasti tulevina vuosina.

Myös rajavartiolaitos on avannut oman yksikkönsä Länsisatamassa vuoden alussa ja tavoitteena on parantaa rajatarkastusten sujuvuutta entisestään. Apuun otetaan myös uusia innovaatioita, kuten automaattiset rajatarkastukset.

St. Peter Line aloitti Helsingin ja Pietarin välisen liikennöinnin neljä vuotta sitten. Lähiaikoina kokonaismatkustajamäärä tulee ylittämään kaksi miljoonaa matkustajaa. Varustamo on vuoden 2014 alusta lähtien hoitanut Suomen myynnin ja markkinoinnin itse.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Uutisarkisto: Compiler News 1998-