Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vientipalvelut
Papula-Nevinpat HRX Finland

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies


Alma Media myi Baltic News Servicen virolaiselle ostajalle

(Compiler News - 4.3.2014) Alma Median Kauppalehti-ryhmä on myynyt uutistoimisto- ja mediaseurantapalveluja tarjoavan virolaisen Baltic News Service -yityksensä. Ostajana on virolaisen sijoitusyhtiö Koha Capital Oü:n omistama Oü Uudisvoog.

Kaupan osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julisteta, mutta Alma media ilmoittaa kirjaavansa kaupasta 0,8 miljoonan euron myyntivoiton vuoden 2014 ensimmäisen neljänneksen tulokseensa.

BNS on Virossa, Latviassa ja Liettuassa toimiva media-alan yritys, jonka liikevaihto vuonna 2013 oli 4,2 miljoonaa euroa. Vuonna 1990 perustettu yritys siirtyi Alma Median omistukseen vuonna 1998.

Kauppalehti-ryhmän johtajan Juha-Petri Loimovuoren mukaan BNS menestyi omassa liiketoiminnassaan hyvin, mutta sen antamat synergiaedut ryhmän muuhun liiketoimintaan ovat olleet vähäisiä. Jatkossa on tarkoitus keskittyä talousmediaan ja digitaalisiin yrityspalveluihin.

Vuonna 2003 perustetun Koha Capitalin omistaa media-alan yrittäjä Ilmar Kompuse. Hän omistaa myös Sky Media Groupin, jolla kaksi radioasemaa, vironkielinen Sky Plus ja venäjänkielinen Sky Radio.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Uutisarkisto: Compiler News 1998-