Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vientipalvelut
Papula-Nevinpat HRX Finland

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies


Erinomaisen tuloksen tehnyt Technopolis tähtää kansainväliseksi kiinteistöyhtiöksi

(Compiler News - 14.2.2014) Kiinteistöyhtiö Technopoliksen liikevaihto kasvoi viime vuonna 17,7 prosenttia nousten 126,3 miljoonaan euroon. Yhtiön käyttökate parani 64,1 miljoonaan euroon, mikä oli 15 prosenttia enemmän kuin vuonna 2012. Operatiivinen tulos kohentui peräti 35,6 prosenttia ja oli 40,5 miljoonaa euroa.

Technopolis odottaa nyt, että viime vuoden lopulla toteutetut yrityskaupat kiihdyttävät edelleen kasvua tänä vuonna. Yhtiö arvioi vuoden 2014 liikevaihdon kasvavan 27-32 prosenttia ja käyttökatteen 30-40 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Toimitusjohtaja Keith Silverangin mukaan viime vuosi oli muutoksen vuosi, jonka seurauksena Technopoliksesta on tulossa aidosti kansainvälinen kiinteistöyhtiö.

"Yhtiömme investoi viime vuonna lähes puoli miljardia euroa ja laajentui kahteen uuteen maahan, Norjaan ja Liettuaan. Yrityskauppojen sekä Viron ja Venäjän orgaanisten investointiemme vuoksi lähestymme vuodelle 2016 asetettuja ulkomaisen liikevaihdon 50 miljoonan euron rajapyykkiä jo tänä vuonna".

Viime vuonna Technopolis osti neljä uutta bisneskampusta, joiden vuokrattavissa oleva pinta-ala oli lähes 170 000 neliömetriä. Jo toimivien kampusten orgaaniset investoinnit olivat yli 70 000 neliötä. Yhden vuoden aikana pinta-ala laajentui 842 300 neliötä kasvaen siten yli 30 prosenttia. Tämän jälkeen yhtiö tulee kuluvana vuonna keskittymään kampusten haltuunottoon, vuokrausasteisiin ja kustannustehokkuuteen.

Tällä hetkellä Technopolis toimii viidessä maassa ja 12 kaupungissa. Pietarissa Technopolis St. Petersburg toimii Pukovan alueella. Virossa Tchnopolis Ülemiste sijaitsee Tallinnassa ja uusi Liettuan yksikkö Technopolis Vilna Ozas Vilnassa.

Technopolis Oyj kehittää, omistaa ja hallinnoi yrityskeskittymiä, joiden määrä on nyt 21. Vuokralaisille tarjotaan moderneja muuntojoustavia tiloja sekä palveluita. Yhtiön tiloissa toimii 1 500 yritystä ja näiden 32 000 työntekijää.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Uutisarkisto: Compiler News 1998-