Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vientipalvelut
Papula-Nevinpat HRX Finland

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies


Fenestran virolainen tytäryhtiö välttyi konkurssilta

(Compiler News - 5.2.2014) Asianajotoimisto Korgerus Oy:n antaman tiedon mukaan Virossa toimiva Fenestra AS ei mennyt konkurssiin suomalaisen emoyhtiön myötä, vaan jatkaa toimintaansa normaalisti. Ikkuna- ja ovivalmistaja Fenestra Oy ja sen emoyhtiö Fenestra Group asetettiin konkurssiin Vantaan käräjäoikeudessa 28. tammikuuta, jolloin myös konkurssimenettelyt alkoivat.

Fenestran mukaan syynä konkurssiin on pitkään jatkunut toiminnan tappiollisuus ja tästä seurannut rahoitusmahdollisuuksien puute vuodelle 2014. Yhtiö oli tehnyt viime vuosien aikana useita järjestelyjä toimintansa tehostamiseksi ja toimintaedellytystensä turvaamiseksi, mutta ne eivät silti kyenneet vakauttamaan sen taloudellista tilannetta ja mahdollistamaan tarvittavaa käyttömenojen rahoitusta.

Fenestralla oli konkurssitilanteessa ikkunatehtaat Kuopiossa ja Tallinnassa sekä ovitehdas Viitasaarella. Työntekijöitä ja toimihenkilöitä oli Suomessa 335 ja Virossa 77.

Fenestra AS:n valmistamia tuotteita markkinoidaan Viron ohella myös Venäjälle, Suomeen, Ruotsiin, Latviaan ja Liettuaan. Yritys valmistaa ikkunoita ja ovia sekä alumiini- että puukehyksin. Tuotemerkkeinä ovat Fenestra ja Parmek.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Uutisarkisto: Compiler News 1998-