Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vientipalvelut
Papula-Nevinpat HRX Finland

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies


Uusi venäläisyhtiö aloittaa lennot Moskovasta Helsinkiin

(Compiler News - 21.1.2014) Venäläinen lentoyhtiö S7 käynnistää lennot Helsingistä Moskovan Domodedovon kentälle. Liikennöinti alkaa 26. huhtikuuta Airbus A319 -koneella.

Yhteydet Venäjälle paranevat entisestään ja vahvistavat Helsinki-Vantaan asemaa kansainvälisenä vaihtokenttänä. S7-yhtiö on Oneworld-lentoliittymän jäsen, mikä tarjoaa venäläisille matkustajille kattavan reittiverkoston Helsingin kautta ympäri maailmaa. Lentoasemajohtaja Ville Haapasaaren mukaan venäläiset ovat tällä hetkellä jo toiseksi suurin kansainvälinen matkustajaryhmä lentoasemalla.

Aikaisemmin Suomen ja Venäjän välinen lentoliikennesopimus mahdollisti Moskovan-reitillä vain yhden yhtiön operoinnin kummastakin maasta. Sopimuksen uudistuminen lokakuun lopulla teki mahdolliseksi uuden lentoyhtiön tulon markkinoille. Nyt kummastakin maasta voi operoida kaksi yhtiötä samalla reitillä.

Tällä hetkellä Helsinki-Vantaalta on suorat reittiyhteydet Venäjälle neljään eri kaupunkikohteeseen. Moskovan Sheremetyevon lentoasemalle operoivat päivittäin Finnair ja Aeroflot.

Finnair lentää lisäksi Pietariin kahdesti päivässä ja Jekaterinburgiin neljästi viikossa. Heinäkuussa venäläinen lentoyhtiö Severstal avasi uuden reitin Cherepovetsista Helsinkiin. Kyseessä on ainoa suora lentoyhteys Cherepovetsista Eurooppaan.

Uusi tulokas S7 on ilmoittanut lentävänsä reittiä päivittäin. Kone saapuu Helsinkiin kello 12.05 ja lähtee takaisin Moskovaan kello 12.45. Liput ovat myynnissä lentoyhtiön kotisivuilla.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Uutisarkisto: Compiler News 1998-