Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vientipalvelut
Papula-Nevinpat HRX Finland

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies


Venäjältä vuodenvaihteessa saapuvien junamatkailijoiden määrään kasvua

(Compiler News - 13.12.2013) Suomeen saapuu kuukauden aikana arviolta 40 000 junamatkailijaa Venäjältä. Viime vuonna vastaava luku oli noin 35 000. Matkailijat tulevat Allegron ja Tolstoin vakiovuoroilla sekä 28:lla lisä- ja tilausjunalla.

Moskovasta saapuu normaalien Tolstoi-vuorojen lisäksi 15 lisäjunaa Helsinkiin. Eri puolille Suomen tulee Venäjältä myös 13 venäläisten matkatoimistojen järjestämää tilausjunaa, jotka kulkevat Moskovasta Kuopioon ja Rovaniemelle, Pietarista Rovaniemelle sekä Petroskoista Kuopioon ja Joensuuhun. Viime vuonna venäläisten lisä- ja tilausjunien määrä oli 25.

Lisä- ja tilausjunat järjestää Venäjän rautatiet eli RZD ja myös kalusto on venäläistä. VR hoitaa näiden junien aikataulusuunnittelun sekä veturi- ja huoltopalvelut Suomessa. Joka junassa työskentelee Suomen puolella myös VR:n konduktööri.

Pietarista Helsinkiin ajetaan 27.12.2013-9.1.2014 välisenä aikana kaksitoista Allegro-vuoroa kahdella junayksiköllä, jolloin junan paikkamäärä kaksinkertaistuu. Jouluaattona ja joulupäivänä osa Helsingin ja Pietarin välisistä Allegro-vuoroista on peruttu. Peruutuksia on uudenvuoden aattona ja uudenvuodenpäivänä. Tolstoi-junalla ei ole lähtöjä uudenvuoden aattona Helsingistä eikä Moskovasta.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Uutisarkisto: Compiler News 1998-