Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vientipalvelut
Papula-Nevinpat HRX Finland

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies


Myllyn Paras aloittaa hiutaletuotannon Venäjällä

(Compiler News - 12.12.2013) Myllyn paras Oy:n Moskovan eteläpuolelle Domodedovoon tekemä tuotantolaitosinvestointi on valmistumassa. Itse myllyrakennus on valmistunut ja hiutalemyllyn laiteasennuksista siirrytään koekäyttöihin.

Mylly saadaan tuotantokäyttöön alkuvuodesta 2014 ja se työllistää aluksi noin 50 henkilöä. Laitoksen tuotantokapasiteetti on 25 000 tonnia vuodessa. Erinomainen sijainti 65 kilometrin etäisyydellä Moskovasta mahdollistaa nopeat ja kustannustehokkaat kuljetukset asiakkaille.

Kustannuksiltaan noin 33 miljoonan euron hanke on konsernin mittavin investointi sen Venäjän toiminnassa. Myllyn Paras on tätä ennen vienyt tuotteitaan Venäjälle jo yli 20 vuotta, joten paikalliset markkinat ovat tutut. Tuontitullit ja kuljetuskustannukset Suomesta ovat kuitenkin antaneet paikallisille tuottajille 25 prosentin hintaedun.

Venäjällä kohderyhmänä on 50 miljoonaa parhaiten ansaitsevaa kuluttajaa ja tavoitteena on saavuttaa 20 prosentin osuus Venäjän kaurahiutale- ja aamiaistuotemarkkinoista.

"Suomalaisten ja venäläisten makutottumukset ovat hyvin lähellä toisiaan, mikä on suuri etu Venäjän kilpailluilla markkinoilla", toimitusjohtaja Pekka Sarvela selvittää.

Hyvinkääläinen Myllyn Paras on perustettu vuonna 1928. Konserniliikevaihto vuonna 2012 oli 59,5 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä on tällä hetkellä noin 200 työntekijää.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Uutisarkisto: Compiler News 1998-