Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vientipalvelut
Papula-Nevinpat HRX Finland

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies


Venäjällä pitkään toiminut Paroc aloitti paikallisen eristetuotannon

(Compiler News - 3.12.2013) Eristevalmistaja Paroc Group on käynnistänyt kivivillaeristeiden tuotantolaitoksen Izoplitissä Venäjällä. Tehdas vihittiin käyttöön 3. joulukuuta, jolloin avajaisiin osallistuivat myös elinkeinoministeri Jan Vapaavuori ja Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev.

Nyt käyttöön vihityn ensimmäiseen tuotantolinjaan on investoitu noin 60 miljoonaa euroa. Laitos kattaa noin kymmenen prosenttia Parocin kokonaistuotannosta ja työllistää 120 henkeä paikallisesti. Se on ensimmäinen osa Parocin Venäjä-investointia, jonka arvioidaan yltävän kokonaisuudessaan noin 170 miljoonaan euroon.

Paroc on viimeisen kahden vuosikymmenen aikana onnistunut Moskovasta ja Pietarista hoidetuilla myyntitoiminnoillaan vakiinnuttamaan asemaansa paikallisilla eristemarkkinoilla. Paroc on harjoittanut suoravientiä ja toimittanut markkinoille Suomen, Puolan ja Liettuan tuotantolaitoksissaan valmistettuja eristeitä. Venäjän-viennin osuus on ollut noin seitsemän prosenttia Parocin liikevaihdosta.

"Jatkossa pystymme toimittamaan samoja korkealaatuisia tuotteitamme venäläisille asiakkaille paikallisesti valmistettuna. Tavoitteenamme onkin kaksinkertaistaa Venäjän liikevaihtomme vuoteen 2015 mennessä" Parocin Venäjän toimintojen johtaja Igor Shatz sanoo.

Mineraalivillaeristeiden kysynnän odotetaan kasvavan Venäjällä 8-10 prosenttia vuosittain aina vuoteen 2020 saakka. Parocin tarkoituksena on vastata tähän kysyntään rakentamalla Izoplitin tehtaan yhteyteen kaikkiaan kolme rakennuseristeiden tuotantolinjaa sekä teknisten eristeiden tuotantoyksikkö. Tämä kokonaisuus vastaisi arviolta noin 30 prosenttia yhtiön kokonaistuotannosta.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Uutisarkisto: Compiler News 1998-