Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vientipalvelut
Papula-Nevinpat HRX Finland

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies


Venäjä myönsi jatkoaikaa TIR-tullitakaussopimukselle - rekkaliikenne jatkunee normaalisti

(Compiler News - 30.11.2013) Venäjän tulli vahvisti lauantaina iltapäivällä IRU:lle, että Venäläisen ASMAP:n sopimusta takaajajärjestönä on pidennetty ensi heinäkuun alkuun asti. Siten TIR Carnet -tullitakausten käyttö Venäjällä jatkuu toistaiseksi.Tarkempien tietojen vielä puuttuessa kansainvälisen maantieliikenteen kattojärjestö IRU ei vielä pysty arvioimaan mahdollisia ongelmia raja-asemilla lähipäivinä.

Venäjä on jo jonkin aikaa vaatinut sopimusten vastaisesti lisävakuuksia TIR Carnet -takauksen esittäjiltä maan itäisillä ja eteläisillä tullialueillaan, joten vaarana oli, että sama toteutuisi myös Suomen vastaisella rajalla. IRU:n mukaan Venäjän Tulli ei ole virallisesti ohjeistanut alueellisia tullitoimipisteitään.

Suomen Logistiikka ja Kuljetus SKAL ry:n johtajan Sakari Backlundin käsityksen mukaan Suomen vastaisilla rajoilla ei pitäisi syntyä TIR-passituksiin liittyviä ongelmia, sillä Venäjän sulkutoimenpiteitä ei ole ilmennyt rajoilla tähänkään asti.

TIR eli Transport International Routier on rahtiliikennettä koskeva kansainvälinen yleissopimus, jonka tavoitteena on tavaroiden keskeytyksetön kuljettaminen maiden välillä samalla, kun kauttakulkumaan tulliviranomaisille suodaan riittävät turvatakuut. Käytännössä TIR-merkityt kuljetukset siis ohittavat normaalit tullimuodollisuudet nopeuttaen ja helpottaen kansainvälistä tavaraliikennettä.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-