Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vientipalvelut
Papula-Nevinpat HRX Finland

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies


Venäläiset matkailumarkkinoiden viidenneksi suurin kohderyhmä maailmassa

(Compiler News - 26.11.2013) Hotels.com-verkkovarauspalvelun vastajulkaistun selvityksen mukaan Venäjällä on käynnissä ennennäkemätön matkustusbuumi, jonka taustalla on maan kasvava keskiluokka ja sen vahvistunut kulutuskyky.

Russian International Travel Monitor -selvitykseen vastanneista eri maiden hotellinpitäjistä 49 prosenttia on huomannut venäläisten vierailijoiden määrän nousseen. Lisäksi näistä hotellinpitäjistä 54 prosenttia kertoo venäläisten tekemien huonevarausten määrän kasvaneen jopa kaksinumeroiseen tahtiin.

Viime vuonna venäläiset käyttivät noin 32 miljardin euroa vastaavan summan ulkomaanmatkoihin, mikä nostaa venäläiset maailmanlaajuisten matkailumarkkinoiden viidenneksi suurimmaksi maaksi. Lähes 36 miljoonaa venäläistä matkusti viime vuonna ulkomaille, kun määrä vuonna 2006 oli vasta 7,7 miljoonaa. Venäjästä onkin tullut monille kohteille tärkein kasvava markkina-alue ja matkustajien määrän onkin ennustettu kasvavan 7,5 prosenttia vuosittain ainakin vuoteen 2017 saakka.

Hotellinpitäjistä 43 prosenttia kertoo venäläisten käyttävän tällä hetkellä yhä enemmän rahaa matkustamiseen. Heistä on tullut itsevarmempia sekä itsenäisempiä ja he hallitsevat vieraita kieliä entistä paremmin. Venäläismatkailijoista 53 prosenttia varaa majoituksen verkossa, kun taas ainoastaan 32 prosenttia hoitaa varaukset perinteisen matkatoimiston kautta.

Monet hotellit ovat jo ryhtyneet uudistuksiin, jotta vieraat tuntisivat olonsa tervetulleeksi. Hotellinpitäjistä 32 prosenttia on lisännyt venäläiset kanavat osaksi tv-tarjontaansa. Runsas viidesosa on puolestaan palkannut venäjän kielen taitoista henkilökuntaa ja 12 prosenttia selvitykseen osallistuneista suunnittelee tätä parhaillaan.

Hotels.com on majoitusalan johtava verkkopalvelu, jonka välityskohteisiin sisältyy yli 240 000 laadukasta hotellia ja B&B-majapaikkaa kansainvälisistä hotelliketjuista aina pienimuotoisiin paikallismajoituksiin asti.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-