Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vientipalvelut
Papula-Nevinpat HRX Finland

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies


Fennovoima valmistautuu laitostoimitussopimukseen Rosatomin kanssa

(Compiler News - 14.11.2013) Voimaosakeyhtiö SF:n osakkaiden kanta syyskuun alussa annettuun investointipäätösesitykseen on selvinnyt. Investointihankkeen tavoitteena on Pyhäjoen ydinvoimalan käynnistäminen vuonna 2024.

Voimaosakeyhtiö SF:n nykyisistä omistajista 45 päätti jatkaa Fennovoiman hankkeessa ja 15 päätti puolestaan luopua projektista. Jatkamispäätökset ovat tässä vaiheessa ehdollisia, koska neuvottelut Fennovoiman ja Rosatomin välillä jatkuvat. Voimaosakeyhtiö SF omistaa tällä hetkellä koko Fennovoiman. Rosatomin suunniteltu omistusosuus on 34 prosenttia Fennovoimasta.

Nyt tehtyjen päätösten myötä Fennovoiman ydinvoimalan tuotannosta on varattua 84 prosenttia. Hankkeessa nyt jatkavat Voimaosakeyhtiö SF:n omistajayritykset ovat varanneet 50,28 prosenttia Fennovoiman suunnitteleman 1 200 megawatin ydinvoimalan tuotannosta.

Lähiviikkojen ja kuukausien aikana Voimaosakeyhtiö SF:n sisällä tehdään tarvittavia omistusjärjestelyjä. Yhtiö kartoittaa myös mahdollisten uusien omistajien mukaan ottamista hankkeeseen. Suomalainen Voimaosayhtiö SF tulee kuitenkin jatkossakin olemaan Fennovoiman pääomistaja.

Fennovoiman ja venäläisen Rosatomin tavoitteena on allekirjoittaa laitostoimitusta koskeva sopimus kuluvan vuoden loppuun mennessä.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-