Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vientipalvelut
Papula-Nevinpat HRX Finland

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies


Alma Media ja Monster järjestelevät yhteistyötään EU:n itäalueilla

(Compiler News - 7.11.2013) Alma Media ja Monster Worldwide vahvistavat yhteistyötään itäisen Keski-Euroopan ja Baltian maissa. Yhteistyön laajentumisen myötä Monsterin palvelut tulevat osaksi Alma Median rekrytointipalveluiden kokonaisuutta.

Palvelukokonaisuus on jatkossa tarjolla Suomessa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Puolassa, Tshekin tasavallassa, Slovakiassa, Unkarissa ja Kroatiassa. Liiketoimintaa johdetaan Alma Median ja Monsterin yhdessä omistamasta Alma Career Oy:stä ja se raportoidaan osana Alma Median Digitaaliset kuluttajapalvelut -liiketoiminta-aluetta.

Järjestelyn yhteydessä nykyisen Mosnster Oy:n nimi muuttuu Alma Career Oy:ksi ja Monster Worldwide Incistä tulee sen vähemmistöosakas 15 prosentin osuudella. Omistusosuutta vastaan Monster luovuttaa yhteisyritykselle Puolan, Unkarin ja Tshekin rekrytointiliiketoimintansa sekä ostaa yhteisyrityksen osakkeita 4,9 miljoonalla eurolla. Alma Media omistaa yhteisyrityksen osakkeista 85 prosenttia ja Monsterilla on on optio kasvattaa omistusosuutensa 20 prosenttiin vuoteen 2017 mennessä.

Tällä hetkellä Monster omistaa 25 prosenttia Suomessa toimivasta Monster-liiketoiminnasta ja Alma Media 75 prosenttia.

Yhteisyritykseen muodostuvat synergiat ja toimintamalli sekä tulevat kasvuinvestoinnit mahdollistavat vahvan palvelukehityksen ja asiakashyödyn koko toiminta-alueella. Yhteisyritys aloittaa toimintansa vuoden 2014 alkupuolella.

Alma Media on vuonna 2012 Tshekissä, Slovakiassa, Kroatiassa ja Baltian maissa tekemiensä noin 70 miljoonan euron yritysostojen jälkeen kartoittanut uusia kasvumahdollisuuksia. Monsterin Puolassa, Unkarissa ja Tshekissä toimivien palveluiden yhdistäminen Alma Median palveluihin synnyttää kokonaisuuden, jonka arvioitu liikevaihto vuonna 2013 on yli 35 miljoonaa euroa.

Järjestelystä ei synny Alma Medialle tulosvaikutteisia kirjauksia toteutushetkellä. Se kuitenkin vahvistaa Alma Median omaa pääomaa ja tuottaa 4,9 miljoonan euron positiivisen rahavirtavaikutuksen vuoden 2014 ensimmäiselle vuosineljännekselle. Alma Media vuoden 2014 liikevaihdon arvioidaan kasvavan Alma Careerin vaikutuksesta noin kolmella miljoonalla eurolla.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-