Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vientipalvelut
Papula-Nevinpat HRX Finland

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies


Suomen ABB toimittaa laitteita ja järjestelmiä Venäjälle rakennettaviin jäänmurtajiin

(Compiler News - 6.11.2013) Suomen ABB on saanut 25 miljoonan dollarin arvoisen tilauksen saksalaiselta Nordic Yards -telakalta. ABB toimittaa kahteen jäänmurtajaan energiatehokkaita voimalaitos- ja propulsiojärjestelmiä. Alukset rakennetaan Venäjän valtiolliselle meripelastuskeskus SMRCC:lle.

Murtajia käytetään partio- ja pelastustehtävissä merellä sijaitsevilla öljy- ja kaasukentillä. Alukset varustetaan etsintä- ja pelastustehtäviin sekä öljyvahinkojen torjuntaan soveltuvalla laitteistolla.

ABB:n järjestelmäratkaisu parantaa alusten energiatehokkuutta, varmistaa luotettavan tehonsyötön kaikkiin laitteisiin ja järjestelmiin sekä vähentää polttoaineen kulutusta.

Tilaus sisältää neljä arktiseen jäänmurtoon suunniteltua yksikköä teholtaan 3,5 megawattia, pääkytkintaulut, taajuusmuuntajat sekä ohjauspotkurien moottorit ja generaattorit. Yhden aluksen kokonaisteho on seitsemän megawattia.

Toimituksen sisältämät taajuusmuuntajat, induktiomoottorit, generaattorit, Azipod-yksiköt ja pääkytkintaulut valmistetaan ABB Marine & Cranes -yksikön Helsingin tuotantolaitoksissa Pitäjänmäessä ja Vuosaaressa sekä Vaasan tehtaalla.

ABB on tehnyt merkittäviä investointeja Venäjällä tukeakseen maan nopeasti kasvavaa öljy- ja kaasutoimintaa arktisella alueella. Yhtiöllä on Venäjällä 27 toimistoa ja viisi tuotantolaitosta sekä merikeskukset Moskovassa ja Pietarissa. Huolto- ja kunnossapitoyksiköt Murmanskissa ja Sahalinissa tukevat merikeskuksia.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-