Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vientipalvelut
Papula-Nevinpat HRX Finland

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies


Fortum sovintoon Venäjän voimalaitoksensa pääurakoitsijan kanssa

(Compiler News - 1.11.2013) Fortum ja sen laitosurakoitsija E4 Group ovat päässeet sopimukseen Nyaganin voimalaitoksen rakentamiseen liittyvistä vaatimuksista ja muista avoimista asioista. Fortumin Nyaganin kaupunkiin Länsi-Siperiaan valmistuva lauhdevoimalaitos on suurin yksittäinen hanke yhtiön mittavassa investointiohjelmassa Venäjällä.

Fortumin ja E4 Group ovat samalla sopineet osapuoleen välisten saatavien ja velvoitteiden kuittaamisesta. Sopimuksella on noin 38 miljoonan euron positiivinen vaikutus Fortumin Russia-divisioonan vertailukelpoiseen liikevoittoon vuoden 2013 viimeisellä neljänneksellä.

Nyaganin maakaasua polttoaineenaan käyttävässä voimalaitoksessa on valmistuttuaan kolme 418 megawatin yksikköä. Näistä Nyagan 1 otettiin ensimmäisenä kaupalliseen käyttöön viime huhtikuun alussa. Yksikkö on yksi energiatehokkaimmista laitosyksiköistä Venäjällä.

Toisessa yksikössä, Nyagan 2:ssa tehdään parhaillaan viimeisiä testauksia ja yksikön odotetaan pääsevän kaupalliseen käyttöön kuluvan vuoden loppuun mennessä. Kolmannen yksikön, Nyagan 3:n arvioidaan valmistuvan vuoden 2014 loppuun mennessä.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-