Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vientipalvelut
Papula-Nevinpat HRX Finland

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies


Fortum laajentaa kaukolämpöverkkoaan Tartossa

(Compiler News - 26.6.2013) Fortum ostaa kaukolämpötoimintoja Tartossa kaukolämpöyhtiö Erakütelta. Hankittavan kaukolämpöverkon osuus on noin 20 prosenttia Tarton verkosta. Kaupan jälkeen Fortum omistaa koko kaukolämpöverkon Tartossa.

Kauppahinta on noin seitsemän miljoonaa euroa. Kauppa on tarkoitus saattaa päätökseen elokuussa ja sen toteutuminen edellyttää Viron kilpailuviranomaisen hyväksyntää.

Viime vuonna lämmön myynti Tarton alueella oli noin 92 gigawattituntia. Lämpöä tuotetaan kolmessa lämpökeskuksessa, joissa käytettään polttoaineena paikallista biomassaa ja kaasua.

Fortum suunnittelee liittävänsä uuden verkon myöhemmin osaksi nykyistä verkkoaan, johon lämpö tuotetaan yhtiön omassa sähkön ja lämmön yhteistuotantolaitoksessa. Laitos käyttää polttoaineenaan paikallista biomassaa sekä turvetta. Uuden kaukolämpöverkon yhdistäminen Fortumin verkkoon lisää biopolttoaineiden käyttöä, vähentää hiilidioksidipäästöjä ja parantaa kaukolämmön tuotannon tehokkuutta Tartossa.

Fortum omistaa kaksi sähkön ja lämmön yhteistuotantolaitosta ja kaukolämpöverkkoa Virossa, joista toinen Pärnussa ja toinen Tartossa. Laitosten tuotantokapasiteetti on yhteensä noin 49 megawattia sähköä ja 100 megawattia lämpöä. Vuotuinen myynti nousee arviolta 600 gigawattiin lämpöä ja 340 gigawattiin sähköä. Molemmilla laitoksilla on erittäin hyvä hyötysuhde.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-