Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vientipalvelut
Papula-Nevinpat HRX Finland

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies


Suomalaiset luottavat vähittäiskaupan ja rakentamisen vientinäkymiin Venäjällä

(Compiler News - 7.6.2013) Venäjän talouskasvu hidastui ensimmäisellä vuosineljänneksellä 1,1 prosenttiin, kun bruttokansantuote vielä viime vuonna ylsi 3,4 prosentin nousuun. Suomalaisyritykset uskovat kuitenkin kysynnän jatkumiseen vähittäiskaupassa ja rakennusalalla, todetaan Cemat-tutkimuskeskuksen tuoreessa Venäjän talousnäkymät -raportissa.

Viime vuoden puolella Venäjän taloutta kannatellut kotimainen kulutuskysyntä on kuitenkin heikentymässä ja tammi-maaliskuussa vähittäiskaupan myynnin kasvu hidastui 5,9 prosenttiin. Samalla kuitenkin eräät kaupan tuoteryhmät, kuten kodinelektroniikka ja henkilöautot ovat käyneet hyvin kaupaksi.

Kotimaista kulutuskysyntää on ylläpitänyt kansalaisten nimellispalkkojen ja eläkkeiden nopea nousu ja samalla myös reaalinen ansiotaso on parantunut. Tulojen kasvuun on vaikuttanut myös Venäjän hyvä työllisyystilanne. Ulkomaiset vähittäiskauppaketjut ovatkin edelleen kiinnostuneita Venäjän kulutustavaramarkkinoista ja valmistelevat lisäinvestointeja lähivuosiksi.

Viime aikoina Venäjän eräät WTO-sopimuksen vastaiset kauppapoliittiset toimet ovat nostaneet epäilyjä sovittujen tullinalennusten toteutumisesta. Cematin mukaan suomalaisyritykset ovat odottavalla kannalla muun muassa metsäteollisuudessa. Toisaalta vienti on sujunut hyvin monilla tuotantohyödykkeitä valmistavilla ja myyvillä aloilla.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-