Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vientipalvelut
Papula-Nevinpat HRX Finland

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies


YIT rakentaa Prisma-kauppakeskuksen Vilnaan

(Compiler News - 7.6.2013) YIT on aloittanut uuden kiinteistökehityshankkeen Liettuassa. Kohteena on SOK:lle Vilnaan rakennettava Prisma-kauppakeskus. Hankkeen toteuttaa YIT:n liettualainen tytäryhtiö YIT Kausta, jonka hankkimalle tontille Prisma rakennetaan. Projektin arvo on noin 12 miljoonaa euroa.

Kauppakeskus Prisman on tarkoitus avata ovensa ensi vuoden toisella neljänneksellä. Keskukseen on suunniteltu noin 10 000 neliömetriä myyntitilaa, mikä tulee Prisman ohella pienten erikoisliikkeiden käyttöön. Kompleksiin rakennetaan lisäksi maanalainen pysäköintihalli yli 300 autolle sekä ulkoparkkialue 160 autolle.

Kauppakeskuksen sijainti on erinomainen, sillä sen lähivaikutusalueella asuu noin 100 000 asukasta ja parhaillaan rakenteilla oleva Vilnan kehätie valmistuu Prisman välittömään läheisyyteen.

Rakennettava kauppakeskus on neljäs Prisma Liettuassa. Virossa Prismoja on kahdeksan, Latviassa viisi ja Venäjällä 15.

YIT on uudistanut paikallisen liiketoimintamallinsa Liettuassa. Uuden mallin mukaan yhtiö vastaa hankekehittäjänä alusta loppuun projektin kaikista vaiheista. Tämä käsittää markkina-analyysin, ideoiden ja konseptien kehittämisen sekä kiinteistön vuokrauksen tai myynnin.

YIT Kausta on toteuttanut Liettuassa useita kiinteistökehityshankkeita. Vuonna 2007 Kaunasin erityistalousalueelle valmistui 30 000 neliömetrin laajuinen ja 17 miljoonan euron arvoinen Kaunas-logistiikkaterminaali. Tällä hetkellä YIT Kausta rakentaa Vilnassa Prisman viereisille tonteille Solo City -asuinkorttelia ja Grand Office -toimistokeskusta.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-