Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vientipalvelut
Konsu Accountor Group Avenir

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies


Ingman Group hankki osuuden Trigonin maitoyhtiöstä

(Compiler News - 24.5.2013) Sijoitusyhtiö Ingman Group sijoittaa maidontuotantoon Virossa. Yhtiö on ostanut 21 prosentin osuuden Trigon Dairy Farming Estoniasta (TDFE), joka on Trigon Agrin tytäryhtiö.

Ingman Group jatkaa Ingmanien liiketoimintaa sen jälkeen kun perhe myi meijeriliiketoimintansa Arlalle ja Unileverille.

Trigon Agrin hallituksen puheenjohtaja Joakim Helenius pitää Ingman Groupin investointia merkittävänä myös siinä mielessä, että se osoittaa alalla kokeneen ja menestyneen toimijan arvostavan Viron meijeritaloudessa saavutettua tasoa.

Heleniuksen mukaan Ingman Groupin mukaan tulo vahvistaa TDFE:n resursseja sen pyrkiessä tehokkaimmaksi maidon tuottajaksi koko EU:n alueella. Yhtiö suunnitteleekin parhaillaan Väätsän maitotilansa kasvattamista alansa suurimmaksi tuotantoyksiköksi. Tavoitteena 3 300 lypsylehmää sijoitettuna yhteen ainoaan suureen kompleksiin. TDEF:n liikevaihto vuonna 2012 oli 10,7 miljoonaa euroa.

TDEF:n emoyhtiö Trigon Agri kuuluu johtaviin maatalouden ja karjatalouden tuottajiin Euroopassa. Yhtiö toimii Viron ohella myös Venäjällä ja Ukrainassa. Se hallinnoi yli yhden miljardin dollarin sijoitusvaroja. Trigon Agri on listautuneena Tukholman pörssiin.

Ingman Group on tätä ennen tehnyt useita sijoituksia kotimaisiin yrityksiin. Halti on nykyisin sen tytäryhtiö ja lisäksi sillä on osaomistuksia pörssiyhtiö Etteplanissa, Digiassa, Evli Pankissa ja tietopalveluyritys M-Brainissa.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-