Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vientipalvelut
Konsu Accountor Group Avenir

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies


Neo Industrialin Venäjän kaapeliyhtiöiden kauppa päätökseen

(Compiler News - 22.5.2013) Neo Industrial -konserni on myynyt Venäjällä sijaitsevat kaapelinvalmistusyhtiönsä, OAO Expokabelin ja ZAO Reka Kabelin holdingyhtiö Whitescope Limitedille, jolla on entuudestaan kaapeliliiketoimintaa sekä Venäjällä että Ukrainassa.

Kauppaa koskeva osakekauppasopimus allekirjoitettiin huhtikuun alussa ja kauppa on nyt saatettu lopullisesti päätökseen. Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkisteta.

OAO Expokabel valmistaa erikoiskaapeleita muun muassa laivanrakennusteollisuudelle, öljy- ja kaasuteollisuudelle sekä ydinvoimaloihin. ZAO Reka Kabel on puolestaan erikoistunut keskijännitekaapeleiden valmistukseen. Myytävien yhtiöiden päämarkkina-alue on Venäjä ja vuoden 2012 yhdistetty liikevaihto oli 10 miljoonaa euroa. Osuus Neo Industrialin kaapelitoimialan liikevaihdosta oli noin 10 prosenttia. Venäläisyhtiöiden palveluksessa on 230 henkilöä.

Neo Industrial -konsernin tasolla kaupalla on positiivinen vaikutus rahoitusasemaan ja erityisesti maksuvalmiuteen. Konsernin tulokseen ja omaan pääomaan vaikutus on lievästi positiivinen.

Kaapelitoimialan Reka Kaapeli Oy jatkaa edelleen Suomessa valmistettujen kaapeleiden myyntiä ja markkinointia Venäjällä ja IVY-maissa Venäjällä sijaitsevan tytäryhtiönsä kautta.

Neo Industrial Oyj:n strategiana on investoida pääasiassa teollista liiketoimintaa harjoittaviin ja keskenään synergiaetuja tarjoaviin yrityksiin. Yhtiön tavoitteena on kehittää ostettuja yrityksiä aktiivisella omistajuudella ja luoda niille lisää arvoa.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-