Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vientipalvelut
Papula-Nevinpat HRX Finland

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies


Venäjä kasvatti SRV:n ulkomaantoimintojen liikevaihtoa

(Compiler News - 7.5.2013) Tammi-maaliskuun jakso oli SRV:lle kannattavuudeltaan heikko, sillä liikevaihdon kasvusta huolimatta yhtiön liikevoitto laski. Kotimaan liiketoimintaa rasittivat muutamissa hankkeissa koetut takaiskut. Kehitys kansainvälisessä liiketoiminnassa oli sen sijaan rohkaisevaa.

SRV:n kansainvälinen liiketoiminta, josta merkittävimmän osan muodostavat Venäjän-toiminnot, kehittyi myönteiseen suuntaan. Ulkomaantoiminnan liikevaihto oli tammi-maaliskuussa 23,5 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 20,1 miljoonaa. Liikevaihdosta suurimman osan tuotti SRV:n Pietarissa puoliksi omistama Pearl Plaza -kauppakeskus.

SRV:n toimitusjohtaja Jukka Hienonen uskoo yhtiön kansainvälisen liiketoiminnan kääntyvän tänä vuonna plussalle, koska pitkäaikainen panostus Venäjälle alkaa tuottaa tulosta. Yhtiö keskittyy kauppakeskusten rakentamiseen ja kehittämiseen Pietarissa ja Moskovassa. Näihin hankkeisiin SRV:llä on mahdollisuus saada ulkopuolista rahoitusta Russia Investiltä ja VTBC Ashmore -rahastolta.

Pietarissa elokuussa virallisesti avattavan Pearl Plazan tiloista jo yli 90 prosenttia on vuokrattu. Tämän kauppakeskuksen avaamisen jälkeen SRV tähtää seuraavaksi Pietarin keskustan lähistölle tulevan Okhta Mall -kauppakeskuksen ensimmäisen vaiheen käynnistämiseen vielä tänä vuonna.

Suomessa SRV:n tilauskanta kasvoi tammi-maaliskuussa runsaalla neljällä prosentilla lähes 700 miljoonaan euroon. Yhtiölle toimitilarakentaminen ja asuntorakentaminen ovat kotimaassa yhtä suuria liiketoimintoja. Asuntopuolella SRV:llä on 1 633 asuntoa rakenteilla, joista yli 80 prosenttia on myyty.

SRV Yhtiöt Oyj:n liikevaihto tammi-maaliskuussa nousi vajaat 13 prosenttia ja oli 160 miljoonaa euroa. Liikevoitto oli 1,2 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 1,8 miljoonaa euroa. Tulos ennen vero parani kuitenkin edellisvuotisesta nousten 0,7 miljoonaan euroon.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-