Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vientipalvelut
Erms Fimera Sponsa - Portagate Helsinki Buslink

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies


Baltic Engineers osti Pöyryn Liettuan suunnittelutoimiston

(Compiler News 25.4.2013) Liettualainen Baltic Engineers UAB on ostanut Jaakko Pöyry Oyj:n Liettuassa vuodesta 2003 toimineen tytäryhtiön. Yrityskauppa syntyi koska Baltic Engineers tarvitse lisäkapasiteettia tulossa olevia suuria projektejaan varten.

Baltic Engineersin palveluksessa on tällä hetkellä 16 henkeä ja Pöyryn tytäryhtiön kautta henkilöstö kasvaa viidellä suunnittelijalla. Konsulttiyrityksellä on sovitut työtilaukset norjalaisomisteiden Kitronin logistiikkakeskusta ja virolaisen Nelja Energian tuulipuistoa varten. Projektiluetteloon sisältyvät myös Ikean myymälä ja EEL-yhtiön toimistokeskus.

Baltic Engineersin toimitusjohtaja Darius Kvedarasin mukaan suunnittelu- ja konsulttiresurssien vahvistamisessa vaihtoehtoina olivat omat rekrytoinnit tai sopivan alalla jo toimivan yrityksen ostaminen. Kun jälkimmäiseen vaihtoehtoon päädyttiin oli Pöyryn tytäryhtiö selvä valinta. Henkilöstömäärältään pieni suunnittelutoimisto oli toteuttanut Liettuassa tai ulkomailla 40 projektia, joiden joukossa oli merkittäviä hankkeita.

Baltic Engineers oli kymmenen vuoden ajan Ramboll Groupin tytäryhtiö kunnes yrityksen toimiva johto osti sen vuonna 2011. Yrityksen liikevaihto vuonna 2012 oli 2,5 miljoonaa litiä eli nykykurssein noin 720 000 euroa.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-