Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vientipalvelut
Papula-Nevinpat HRX Finland

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies


Incap siirtää toimintojaan Tallinnaan ja Kuressaaren tehtaalle

(Compiler News - 11.4.2013) Elektroniikan sopimusvalmistaja Incap Oyj toteuttaa vuoden 2013 kannattavuusohjelmaansa siirtämällä toimintojaan Viroon ja Intiaan. Järjestelyillä yhtiö tähtää positiiviseen tulokseen, kun se viime vuonna teki 0,7 miljoonan euron tappion.

Yhtiön kannattavuutta on tarkoitus parantaa materiaalihankinnan tehostamisella, Helsingin tehtaan sulkemisella ja konsernipalvelujen keskittämisellä Viroon. Konsernipalvelujen keskittämisen myötä myös konsernin toimitusjohtaja, tuotantojohtaja ja henkilöstöjohtaja siirtyvät työskentelemään määräajaksi Viroon.

Järjestelyillä arvioidaan saatavan vuositasolla noin 2,3 miljoonan euron säästöt.

Virossa Incapilla on Euroopan myyntiä hoitava toimisto sekä tuotantolaitos Kuressaaressa Saarenmaalla. Säästötoimet koskevat samalla myös Kuressaaren tehdasta, jossa työaikaa on lyhennetty nelipäiväiseksi huhti-toukokuun ajaksi. Incap on ollut suurin työnantaja Kuressaaressa.

Kuressaaren tehtaan merkitys kasvaa kesällä valmistuvan laajennuksen myötä. Inpcapin nykyinen tuotantolaitos valmistui vuonna 2006 ja sen pinta-ala oli noin 3 700 neliömetriä. Hankkeen investointikustannus oli noin viisi miljoonaa euroa.

Incap asettui Viroon vuonna 2000 perustamalla paikallisen tytäryhtiön Incap Electronics Estonia OÜ:n. Yhtiö tuotantotoiminnan lähtökohtana oli virolaisen elektroniikkavalmistaja Altron OÜ:n ostaminen. Altronilla oli valmiiksi asiakkaita myös Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa. Kaupassa Incap sai haltuunsa Altronin 1 300 neliön tuotantokiinteistön.

Helsingin pörssiin listautunut Incap on kansainvälisesti toimiva sopimusvalmistaja, joka suunnittelee, valmistaa sekä huoltaa ja ylläpitää elektromekaanisia tuotteita. Incapilla on paikallista toimintaa Suomen ohella myös Virossa, Intiassa ja Kiinassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2012 oli 61,4 miljoonaa euroa ja sen nykyinen henkilöstömäärä on noin 610.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-