Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vientipalvelut
Papula-Nevinpat HRX Finland

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies


Plandent hankki enemmistöosuuden pietarilaisesta hammastarvikeyrityksestä

(Compiler News - 9.4.2013) Pohjois-Euroopan johtava hammastarvikkeiden jakeluyhtiö Plandent Oy laajentaa liiketoimintaansa Belgian jälkeen seuraavaksi Venäjän markkinoille. Yhtiö on hankkinut 51 prosentin omistuksen pietarilaisesta Medexpress Company Limited -hammastarvikeyrityksestä. Medexpressin nykyiset johtohenkilöt, pääjohtaja Dmitry Pavluhin ja Svetlana Pavluhina jatkavat tehtävissään 49 prosentin osuudellaan.

Medexpress on toiminut hammashoidon laitteiden, välineiden ja tarvikkeiden vähittäis- ja tukkumyyjänä vuodesta 1996 lähtien. Yritys on yksi suurimmista hammasalan yrityksistä Luoteis-Venäjällä. Sen palveluksessa on yli 60 työntekijää. Vuoden 2012 liikevaihto oli noin 10,5 miljoonaa euroa.

Johtaja Tuoma Lokki myöntää olevansa tyytyväinen: "Planmeca-konsernilla on entuudestaan vahva asema laitetoimittajana Venäjällä ja tuotteemme tunnetaan siellä hyvin. Nyt voimme tarjota myös Plandentin ratkaisuja venäläisille asiakkaillemme Medexpressin myyntikanavien kautta".

Plandent-liiketoimintaryhmä kuuluu terveysteknologian alalla toimivaan suomalaiseen Planmeca Groupiin, jonka emoyhtiö on Planmeca Oy. Emoyhtiö on yksi suurimmista hammashoitolaitteiden valmistajista ja alan suurin yksityisomistuksessa oleva yritys. Koko Planmeca Groupin palveluksessa työskentelee yli 2 500 henkilöä. Konsernin vuoden 2013 liikevaihtoennuste on noin 760 miljoonaa euroa.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-