Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vientipalvelut

Papula-Nevinpat HRX Finland

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies


Riskisijoittaja Inventure investoi latvialaiseen start-up yritykseen

(Compiler News - 22.3.2013) Suomalainen riskisijoitusyhtiö Inventure on sijoittanut 150 000 euroa latvialaiseen internet-alan start-up yritykseen Froontiin. Järjestely on toteutettu siten, että rahoituskohteena on Suomeen rekisteröity Froont Oy, joka puolestaan hallinnoi latvialaisyrityksen liiketoimintaa.

Froontin kehittämä sovellus on selainpohjainen designtyökalu. Sen toiminta on sinänsä yksinkertainen, mutta sille on olemassa laajat markkinat internet-sivustojen suunnittelussa ja digitaalisten mainosaineistojen tuotannossa.

Froont-sovellus helpottaa ja nopeuttaa suunnittelutyötä, koska se toimii "get-what-you-see" -periaatteella eli työasemalla luotu aineisto toistuu sellaisenaan lopullisessa selainversiossa.

Koska Froont on responsiivinen työkalu voidaan sillä helposti varioida aineisto erilaisia esitysvälineitä varten. Siten yhdellä suunnittelutyöllä voidaan toteuttaa aineistot tietokoneille, älypuhelimille ja tableteille. Aineistojen ongelmattoman skaalauksen ansiosta sovelluksella voi esimerkiksi tuottaa kerralla eri formaattisia mainosaineistoja verkkojulkaisuihin.

"Froont kiinnosti meitä, koska vastaavia sovelluksia ei ole vielä markkinoilla ja tällä selkeälle sekä käyttökelpoiselle tuotteelle on tarjolla laajat massamarkkinat", Inventuren partneri Tuomas Kosonen perustelee.

Inventuren sijoitusportfoliossa on jo useita pääosin kotimaisia start-up yrityksiä, mutta jo ennen nyt Latviaan tehtyä sijoitusta yritys on investoinut myös ruotsalaisiin kohteisiin. Froontiin tehty investointi on Inventuren mittakaavassa pienimmästä päästä. Summa on kuitenkin tuntuva pienelle latvialaisyrityksella, jonka suunnittelutiimi käsittää 5-6 henkilöä.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-