Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vientipalvelut

Papula-Nevinpat HRX Finland

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies


HKScan yhdisti Latvian tytäryhtiönsä keskittäen tuotannon Jelgavaan

(Compiler News - 21.3.2013) HKScanin Latvian tytäryhtiöiden liiketoimintaprosesseja on muokattu ja yhdenmukaistettu. Yhtiö on keskittänyt paikallisen tuotannon Jelgavas Galas Kombinatsin tiloihin. Uudelleenjärjestelyt saatiin viralliseen päätökseen maaliskuun alussa ja fuusion jälkeen uuden yhtiön nimeksi tuli Rigas Miesnieks A/s.

Rigas Miesnieks ja fuusion toisen osapuoli Jelgavas Galas Kombinats ovat kumpikin olleet alansa kärkiyrityksiä Latviassa, joten HKScan jatkaa suurimpana paikallisena lihajalosteiden tuottajana noin kolmanneksen valtakunnallisella markkinaosuudella.

HKScanin Latvian toiminnoissa on panostettu raaka-aineiden käsittelyprosesseihin, uusiin tuotanto- ja pakkauslinjoihin sekä uuteen tuotanto-osastoon. Kuluttajien kannalta tytäryhtiöiden yhdistymisellä ei ole merkitystä, koska entiset tutut brändit jatkavat kauppojen hyllyillä.

Rigas Miesnieksin henkilöstö on noin 175 työntekijää, jotka toimivat Riian ja Jelgavan yksiköissä. Yritys keskittyy pääasiassa kotimaan markkinoihin, mutta sillä on vientiä myös Viroon, Liettuaan, Ukrainaan ja Venäjälle. Vuonna 1922 perustettu Rigas Miesknieks on kokenut monia vaiheita ennen kuin HKScan, silloinen HK Ruokatalo, osti yrityksen vuonna 1998 virolaiselta Rakvere Lihakombinaatilta.

HKScan-konsernin Baltia-ryhmä on toiminut Virossa, Latviassa ja Liettuassa vuodesta 1988 lähtien. Sen vuoden 2012 liikevaihto oli 176,7 miljoonaa euroa. Liikevoitto oli 8,9 miljoonaa ja liikevoittoprosenttia 5,1 miljoonaa euroa.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-