Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vientipalvelut

Papula-Nevinpat HRX Finland

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies


Techonopolis laajentaa toimintansa Vilnaan Liettuassa

(Compiler News - 21.3.2013) Technopolis on sopinut ostavansa kampuskiinteistön Liettuan pääkaupungista Vilnasta. Yrityskauppa on Technopoliksen Pohjoismaiden ja Baltian kasvustrategian mukainen. Yhtiö arvioi kaupan toteutuvan toukokuun alkuun mennessä.

Kauppahinta, joka sisältää kampuksen kolmannen rakennuksen loppuun sattamisen, on 61 miljoonaa euroa. Kauppa nostaisi yhtiön vuoden 2013 liikevaihdon ja käyttökatteen ennakkoarvioita aiemmasta 9-12 prosentista 14-17 prosenttiin.

Ostettavalla kampuksella on hyvät liikenneyhteydet ja alueelliset palvelut. Se sijaitsee alle kolmen kilometrin päässä Vilnan keskustasta ja osuu myös suunnitteilla olevan uuden kehätien äärelle.

Kampukseen kuuluu kolme erillistä rakennusta, joiden vuokrattavissa oleva pinta-ala on yhteensä 42 300 neliömetriä. Lisäksi kompleksia voidaan laajentaa 30 000 neliöllä mahdollisen lisäkaupan kautta. Kampuksen nykyiseen asiakaskuntaan kuuluu rahoituksen, konsultoinnin ja koneteollisuuden yrityksiä.

Technopolis on jo sijoittunut Pietariin ja Tallinnaan. Pietarissa yhtiöllä on Technopolis Pulkovan lentokenttäkampus ja Tallinnassa Ülemiste City -bisneskampus. Liettuaan Technopolis päätti investoida, koska maa on Baltian suurin talous ja oleellinen osa Itämeren itäistä markkina-aluetta.

Liettuan väliluku on noin 3,5 miljoonaa asukasta ja maa on kahteen toiseen Baltian maahan verrattuna varsin puhdas kansallisvaltio, jossa kantaväestön osuus on noin 85 prosenttia. Liettuan rajavaltioita ovat Puola, Latvia ja Valko-Venäjä sekä Venäjälle kuuluva Kaliningradin alue.

Liettuan talous on kehittynyt myönteisesti vuoden 2008 jälkeen ja sen on Latvian jälkeen ehkä todennäköisin yhteisvaluutta euroon liittyvä maa. Technopoliksen toimitilavuokrauksen kannalta tärkeätä on se, että maasta on viime vuosina tullut otollisen toimintaympäristön takia suosittu tukitoimintojen ulkoistuskohde ulkomaisille rahoitusalan ja it-alan yrityksille.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-