Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vientipalvelut

Papula-Nevinpat HRX Finland

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies


Pohjoismaiden Investointipankki rahoittaa Klaipedan sataman laajennushankkeen

(Compiler News - 13.3.2013) Pohjoismaiden Investointipankki NIB on myöntänyt Liettuan tärkeimmälle satamalle Klaipedalle 44 miljoonan euron luoton investointihankkeita varten. Investointien tarkoituksena on kasvattaa sataman kapasiteettia, tehokkuutta ja liikenneturvallisuutta.

Projektisuunnitelmaan sisältyvät satamalaitureiden kunnostustyöt, aallonmurtajan rakentaminen sekä satamaväylän ruoppaaminen. Tavoitteena on kasvattaa sataman rahtikapasiteettia noin 25 prosentilla eli nostaa sitä 12-13 miljoonalla tonnilla.

Klaipedan satama on avainasemassa Liettuan ulkomaankaupan kannalta. Sataman merkitystä lisää, että se mahdollistaa talvimerenkulun ilman jäänmurtajien avustusta. Klaipeda on tärkeä myös siksi, että Vilna sijaitsee syvällä sisämaassa ainoana Baltian maiden pääkaupunkina. Satamasta on myös junarahtiyhteys Valko-Venäjän kautta Venäjälle ja Ukrainaan.

Pohjoismaiden Investointipankki on kansainvälinen rahoituslaitos, jonka osakkaina ovat Pohjoismaat ja Baltian maat. Pankki myöntää pitkäaikaista rahoitusta jäsenmaissa toteutettaviin hankkeisiin, joiden tarkoituksena on vahvistaa kilpailukykyä tai suojella ympäristöä.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-