Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vientipalvelut

Papula-Nevinpat HRX Finland

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies


Suomen ABB sai kaivoksen sähköistysurakan Kazakstanissa

(Compiler News - 15.3.2013) Suomen ABB on sopinut Kazakstanin suurimman kuparintuottajan Kazakhmysin kanssa uuden rakenteilla olevan kuparikaivoksen sähköistämisestä. Tilauksen arvo on seitsemän miljoonaa euroa ja toimitusaika on loppuvuodesta 2013. Tilaus työllistää erityisesti ABB:n Vaasan yksiköitä.

Itäisessä Kazakstanissa, noin 250 kilometriä Kiinan rajasta sijaitseva Aktogayan kuparikaivos tuottaa täydessä kapasiteetissaan arviolta noin 100 000 tonnia kuparirikastetta vuodessa.

Toimitus käsittää sähköaseman sekä kolme tehomuuntajaa suunnittelutöineen. Toimitettava sähköasema on sähkön pääsyöttöasema Aktogayan kaivokseen kaikkia tuotantotarpeita varten.

"Kazakstan on ABB:lle merkittävä markkina-alue, jolta odotamme jatkossa kasvua ja lisää tilauksia. Luotettava ja energiatehokas sähköjärjestelmämme mahdollistaa tehokkaan kaivostuotannon turvallisesti ja ympäristöystävällisesti", ABB:n liiketoimintajohtaja Riku Konstari arvioi tulevia näkymiä.

Suomen ABB:n mukaan tilauksen kotimaisuusaste on tuntuva. Tilaus työllistää erityisesti ABB:n Vaasan yksiköitä. Projekti suunnitellaan ja johdetaan Vaasasta ja muuntajat valmistetaan erikoismuuntajatehtaalla Vaasassa.

Kazakhmys on Kazakstanin suurin ja samalla myös yksi maailman suurimmista kuparintuottajista. Tuotanto Aktogayn kaivoksessa käynnistyy vuonna 2015. Kaivoksen arvioitu kannattava toiminta-aika on 50 vuotta.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-