Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vientipalvelut

Papula-Nevinpat HRX Finland

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies


Viron majoitusliikkeissä yöpyi viime vuonna lähes kolme miljoonaa turistia

(Compiler News - 14.3.2013) Viron matkailuala vahvistui viime vuonna jonkin verran, sillä paikallisen tilastoviraston mukaan maan majoitusliikkeissä yöpyi yhteensä 2,8 miljoonaa kotimaista ja ulkomaista matkailijaan eli neljä prosenttia enemmän kuin vuonna 2011. Myös pelkkien ulkomaisten matkailijoiden yöpymisten määrä kasvoi samat neljä prosenttia.

Ulkomaiset matkailijat edustivat edellisten vuosien tapaan kahta kolmasosaa majoituspalveluja käyttäneiden turistien kokonaismäärästä. Matkailijoiden suurimmat lähtömaat olivat Suomi, Venäjä ja Latvia. Näistä kolmesta maasta saapuneiden matkailijoiden osuus kaikista yöpyneistä oli 64 prosenttia.

Vuoteen 2011 verrattuna Venäjältä saapuneiden matkailijoiden määrä kasvoi 31 prosenttia ja Latviasta tulleiden 18 prosenttia. Suomalaisten matkailijoiden matkailijoiden määrä väheni vuoden aikana prosentin verran eli 11 000 matkustajalla. Suomalaiset viettivät Viro majoitusliikkeissä vuoden 2012 aikana yhteensä 1,6 miljoonaa yötä. Vähemmän matkailijoita saapui myös Ruotsista, Britanniasta, Norjasta, Italiasta ja Puolasta.

Vuoden aikana toisaalta Aasian ja Amerikan maista sekä sekä Australiasta saapuneita matkailijoita yöpyi Viron majoitusliikkeissä enemmän kuin vuotta aiemmin.

Viime joulukuussa majoitusliikkeiden palveluita käytti 131 000 ulkomaalaista matkailijaa eli viisi prosenttia edellisvuotista enemmän. Vierailijoille oli avoinna 756 majoitusliikettä, joissa oli yhteensä 17 000 huonetta ja 38 000 vuodepaikkaa. Täytettynä oli 40 prosenttia huoneista ja kolmannes vuodepaikoista. Vuorokausi majoitusliikkeissä maksoi keskimäärin 31 euroa ja oli siten euron kalliimpi kuin joulukuussa 2011.

Yöpyneiden lisäksi Virossa vieraili runsaasti päiväkävijöitä. Tallinnan satama tilastoi viime vuonna ennätysmäärän matkustajia. Määrä nousi 8,84 miljoonaan, josta Helsinki-Tallinna reitillä matkustaneiden osuus oli 7,6 miljoonaa. Tallinnan lentokenttä palveli vuoden aikana 2,2 miljoonaa matkustajaa.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-