Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vientipalvelut

Papula-Nevinpat HRX Finland

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies


Teknologiayritys Beneq avasi osaamiskeskuksen Pietarissa

(Compiler News - 12.3.2013) Suomalainen ohutkalvo- ja atomikerrosteknologiaan erikoistunut Beneq Oy avasi Pietarissa osaamiskeskuksen yhdessä Pietarin sähköteknisen yliopiston kanssa. Keskuksen laboratoriossa kehitetään teollisia sovelluksia nanotason pintakalvoille.

Pietarin keskuksen tarkoituksena on suomalaista ja venäläistä osaamista yhdistämällä kehittää ohutkalvoteknologioita ja tuotteita, jotka menestyvät maailmanmarkkinoilla. Samalla tavoitteena on myös tuottaa teknologiaa, joka osaltaan edesauttaa Venäjän tuotantoelämän modernisoinnissa.

Pietarin keskuksen perustamiseen vaikutti myös se, että Venäjän valtiollinen teknologiayhtiö Rusnano ilmoitti viime vuoden huhtikuussa sijoittaneensa Beneqiin 25 miljoonaa euroa. Sijoitus muodostuu pääomasijoituksesta yhtiöön sekä osakkeiden ostosta, Beneqin osuuden Rusnano hankki, koska se arvioi korkealle yhtiön tekniset kyvyt ja alan markkinanäkymät.

Beneq toimittaa teollisuuden ja tutkimuksen tarpeisiin kehitettyjä ohutkalvopinnoitelaitteita, joita käytetään aurinkoenergiatuotannossa, taipuisan elektroniikan tuotannossa, lasinvahvistuksessa ja monissa muissa sovelluskohteissa.

Beneqin kehittämiä ja valmistamia laitteita käytetään parantamaan sekä pii- että ohutkalvopohjaisten aurinkokennojen hyötysuhdetta, tuottamaan läpinäkyviä sähkönjohtavia oksidi-pinnoitteita lasille sekä tekemään kosketusnäyttölaseista kestävämpiä. Beneq on myös esitellyt mullistavia ratkaisuja eri pinnoitusteknologioidensa alueella.

Vuonna 2005 perustetulla Beneqillä on myyntikonttorit Saksassa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa. Lisäksi yrityksellä on yli 30 edustajasta koostuva maailmanlaajuinen myyntiverkosto. Yrityksen liikevaihto vuonna 2011 nousi yli 18 miljoonan euron ja viime vuonna liikevaihto nousi noin 30 miljoonaan euroon yrityskaupalla hankittu Planar Systems mukaan lukien.

Beneqiin ovat jo ennen Rusnanoa sijoittaneet suomalaiset Inveture ja Suomen Teollisuussijoitus sekä tanskalainen Via Venture.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-