Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vientipalvelut

Papula-Nevinpat HRX Finland

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies


Wärtsilän venäläiselle yhteisyritykselle ensimmäinen moottoritilaus

(Compiler News - 7.3.2013) Wärtsilän ja venäläisen Transmashholdingin yhteisyritys toimittaa kaksitoista vaihtovetureihin asennettavaa Wärtsilä 20L -moottoria. Moottorit tilasi helmikuussa Transmashholdingin tytäryhtiö BMZ Bryansk. Moottorit asennetaan BMZ:n uusiin dieselkäyttöisiin Tem 18B -vaihtovetureihin, jotka toimitetaan syksyllä 2013.

Moottoritoimitus on ensimmäinen Wärtsilän ja Transmashholdingin yhteisyrityksen Wärtsilä TMH Diesel Engine Companyn allekirjoittama tilaussopimus.

Tuotanto yhteisyrityksen Penzan tehtaalla Venäjällä käynnistyy syksyllä 2013 ja tuotantomäärän arvioidaan olevan 250-300 moottoria vuodessa. Venäjän valtionrautateiden Tem 18B -vetureihin toimitetaan vuoden 2013 loppuun mennessä yhteensä 30 Wärtsilä 20L -moottoria.

Wärtsilä ja Transmashholding perustivat yhteisyrityksen vuonna 2010. Yhteisyritys on jatkoa yhtiöiden vuonna 2007 alkaneelle yhteistyölle, jolloin tehtiin lisenssisopimus Wärtsilän hidaskäyntisten meridieselmoottoreiden valmistuksesta Venäjällä.

Penzan uudella tehtaalla kootaan ja koeajetaan moottoreita sekä valmistetaan joitakin suurehkoja moottorikomponentteja. Moottorit on tarkoitettu paitsi rautatiekäyttöön myös merenkulku- ja voimalaitosmarkkinoille. Suuri osa tuotannosta suunnataan Venäjälle, mutta pienehkön osuuden odotetaan menevän myös vientiin.

Yhteisyritys antaa Wärtsilälle vahvemman teollisen perustan Venäjällä. Jo yksin valtiollinen rautatieyhtiö tarjoaa suuren potentiaalin, sillä se suunnittelee parhaillaan veturikantansa uudistamista. Myös offshore-toiminta, merenkulku ja voimalaitokset tarvitsevat vaativiin ilmasto-olosuhteisiin soveltuvia moottoreita.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-