Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut


Konsu Accountor Group Markinvest Avenir

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies


Lemminkäiselle Klaipedan sataman konttiterminaalin pääurakka Liettuassa

(Compiler News - 20.2.2013) Lemminkäisen ja YIT:n työyhteenliittymä on solminut urakkasopimuksen konttiterminaalin laajentamisesta Klaipedan satamakaupungissa Liettuassa. Lemminkäinen toimii työyhteenliittymän pääurakoitsijana.

Rakennustyöt alkavat maaliskuussa ja ne tehdään kolmessa vaiheessa. Viimeisen vaiheen on tarkoitus valmistua elokuussa 2014. Hankkeen kokonaisarvo on noin 28 miljoonaa euroa, josta Lemminkäisen osuus on noin 21,5 miljoonaa.

Urakkasopimukseen sisältyy pohjarakennustyöt, sähkötyöt, pihan päällystykset ja uusi tekninen huoltorakennus. Kleipedan terminaali kuuluu Terminal Investment Ltd:n omistamaan maailmanlaajuiseen konttiterminaaliverkostoon.

Klaipedan satama on yksi Itämeren pohjoisimmista sulasatamista. Viime vuonna sataman läpi kulki 35,2 miljoonaa tonnia rahtiliikennettä, mikä oli 3,7 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2011. Konttiliikenteen osuus koko rahtimäärästä oli 12,4 prosenttia. Merisataman rinnalla Klaipedassa toimii Butingen öljyterminaalisatama.

Liettuassa Lemminkäisen tytäryhtiöllä UAB Lemminkäinen Lietuvalla on toimipaikat Klaipedassa ja Vilnassa, joissa sijaitsevat myös kiinteät asfalttiasemat sekä kiviainesvarastot. Yhtiö urakoi kuitenkin koko Liettuan alueella.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-