Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut


Papula-Nevinpat HRX Finland

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies


Elisa avasi 4G-verkon Virossa

Compiler News - 16.2.2013) Elisan tytäryhtiö Elisa Eesti AS avasi 4G-mobiiliverkkonsa Virossa. Verkkoa voi alkuvaiheessa käyttää ainoastaan tietokoneella, mutta jo maaliskuun lopulla markkinoille tuodaan matkapuhelinsovellus.

Vuosi sitten Elisa kertoi aikovansa alkuvaiheessa investoida 20-30 miljoonaa euroa Viron 4G-verkkonsa rakentamiseen. Tähän asti Elisa on tarjonnut alueellisesti kattavat 3,5G-palvelut virolaisille.

Elisa Eesti paikalliset kilpailijat EMT ja Tele2 ehtivät avaamaan omat laajakaistapalvelunsa hieman aikaisemmin. EMT otti verkkonsa käyttöön viime joulukuussa ja Tele2 puolestaan marraskuussa.

Tele2:n verkko kattaa alkuvaiheessa Tallinnan ja sen välittömässä läheisyydessä olevat alueet. Elisa Eesti aloittaa puolestaan laajakaistatoimintansa Tallinnassa, Pärnussa, Viljandissa, Haapsalussa ja Tartossa.

Elisa Eestin liikevaihto kasvoi viime vuonna 12 prosenttia ja oli 111,8 miljoonaa euroa. Vuoden lopussa teleoperaattorilla oli 638 965 tilaajaa eli 14,2 prosenttia enemmän kuin vuonna 2011.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-