Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Papula-Nevinpat HRX Finland

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

TeliaSonera teki muutoksia Euraasian liiketoiminta-alueen johdossa

(Compiler News - 6.2.2013) Ruotsissa kohua herättäneet TeliaSoneran Keski-Aasia liiketoimet ovat odotetusti johtaneet tehtävänvaihdoksiin yhtiön johtotasolla. TeliaSoneran Euraasian liiketoiminta-alueen johtajaksi on nyt nimitetty turkkilainen Veysel Aral.

Veysel Aral on TeliaSoneran turkkilaisen tytäryhtiön toimitusjohtaja ja on tähän asti toiminut organisaatiossa myös Keski-Aasian aluejohtajana. Hän seuraa uudessa tehtävässään Tero Kivisaarta, joka on hoitanut kahta tehtävää sen jälkeen, kun hänet nimitettiin Mobility Services -liiketoimintojen johtajaksi viime vuoden lokakuussa.

Aralilla on hyvin vahvat näytöt sekä TeliaSoneran Euraasian suurimman tytäryhtiön toimitusjohtajana että aluejohtajana. Hänellä on kansainvälinen tausta televiestinnän alalla. Lisäksi Aral johti vastikään menestyksekkäästi Kcellin listautumisannin Lontoossa ja Kazakstanin Alamatyssa.

TeliaSoneran virkaatekevän toimitusjohtajan Per-Arne Blomqvistin mukaan Aral on ollut tärkeä Euraasian liiketoiminta-alueen johtoryhmän jäsen ja siksi hänet toivotetaan tervetulleeksi koko konsernin johtoryhmään.

Veysel Aral jatkaa Kcellin toimitusjohtajana ja työskentelee Istanbulin ohella myös Almatyssa. Hän siirtyi TeliaSonrea-konserniin vuonna 2007. Sitä ennen hän toimi useissa johtotehtävissä Ericssonilla. Vuonna 1968 syntyneellä Aralilla on fysiikan kandidaatin tutkinto, jonka hän on suorittanut Istanbulin Middle East Technical University -yliopistossa.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-