Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Papula-Nevinpat HRX Finland

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Puolalainen riskirahasto sijoitti ohjelmistoyhtiö BLStreamiin

(Compiler News - 1.2.2013) Suomalainen ohjelmistoyhtiö BLStream on saanut 5,5 miljoonan euron riskisijoituksen puolalaiselta Enterprise Investors -yhtiön sijoitusrahastolta. Enterprise Investors on yksi Keski- ja Itä-Euroopan suurimmista riskipääomasijoitusyhtiöistä alallaan.

BLStream aikoo uuden rahoituksen turvin kehittää tuotetarjontaansa sekä myös vauhdittaa kasvuaan tähän soveltuvilla yritysostoilla. BLStream on erikoistunut mobiiliohjelmistojen, digitaalisten tuotteiden sekä monimuotoisten yritysratkaisujen kehittämiseen ja tuottamiseen.

Mobiiliohjelmistojen ja joustavien yritysratkaisujen vahvan kysynnän myötä BLStream on kasvanut rajusti. Yrityksen liikevaihto vuonna 2011 nousi 10,5 miljoonaan euroon, mikä oli 50 prosenttia edellisvuotista enemmän. Nyt 35 prosentin omistusosuuden hankkinut riskisijoittaja odottaa yrityksen kaksinkertaistavan liikevaihtonsa kolmen vuoden kuluessa.

Toimitusjohtaja Ludovic Gauden mukaan on hienoa, että BLStream sai sijoituksen näin kokeneelta ja arvostetulta pääomasijoitusyhtiöltä. Tämä osoittaa suomalaisyritysten voivan olla houkuttelevia sijoituskohteita myös ulkomaisille riskisijoittajille.

Enterprise Venture Fund I on rahasto, jota hallinnoi puolalainen Interprise Investors. Rahasto sijoittaa pieniin ja keskisuuriin kehittyviin yhtiöihin, jotka etsivät lisärahoitusta kasvuun. Rahasto sijoittaa yhteensä 5-20 miljoonan euron summan vähemmistöosuutta vastaan.

BLStream on jo entuudestaan kansainvälistynyt yritys. Sillä on myyntiorganisaatio Suomen ohella myös Saksassa ja Yhdysvalloissa sekä Puolassa, jossa toimivat myös sen Wroclawiin ja Szczecinissa sijaitsevat teknologia- ja suunnittelukeskukset.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-