Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Buslink-BAS ERMS Fimera Oy

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Outotecille pitkäaikainen sopimus Mikheevskyn
rikastamon käyttö- ja kunnossapitopalveluista Venäjällä

(Compiler News 14.1.2013) Outotec on tehnyt Russian Copper Companyn tytäryhtiön ZAO Mikheevsky GOK:n kanssa yli kuusivuotisen sopimuksen Venäjän Tseljabinskiin rakenteilla olevan Mikheevskyn kuparirikastamon käyttö- ja kunnossapitopalveluista. Sopimuksen kokonaisarvo on yli 140 miljoonaa euroa.

Käyttö- ja kunnossapitosopimus kirjataan Outotecin tilauskertymään asteittain vuoden 2013 alusta lähtien, ensimmäisenä vuonna kuitenkin vain pieni osa.

Käyttö- ja kunnossapitosopimus on jatkoa Outotecin vuonna 2011 solmimille yli 60 miljoonan euron sopimuksille, jotka käsittävät Mikheevskyn rikastusprosessin ja koko laitoksen suunnittelun sekä tärkeimpien prosessilaitteistojen, kuten vaahdottamon ja vedenerotusyksikön, prosessiautomaation, instrumentoinnin ja sähköistyksen toimituksen. Kaikkiaan Outotecin Mikheevskyn-toimitusten kokonaisarvo ylittää 200 miljoonaa euroa.

Valmistuttuaan vuoden 2013 lopulla rikastamo käsittelee vuosittain noin 18 miljoonaa tonnia kuparimalmia. Noin sadan henkilön käyttö- ja kunnossapitotiimi toimii Mikheevskyn tuotantotiloissa sekä Outotecin Jekaterinburgin ja Pietarin palvelukeskuksissa tukenaan Outotecin maailmanlaajuinen organisaatio. Outotec toimittaa myös omiin laitteistoihinsa liittyvät varaosat, jauhinkuulat ja kemikaalit.

Lisäksi Outotec toimittaa rikastamon käyttö- ja kunnossapitojärjestelmät ja etävalvonnan osana Outotec Proscon -prosessinohjausjärjestelmää. Näin mahdollistetaan tehokas tuotanto ja optimoidaan metallien talteenotto, rikastusaste ja kemikaalien kulutus. Outotecin laatiman kunnossapitosuunnitelman avulla minimoidaan suunnittelemattomat seisokit ja optimoidaan kunnossapitokulut.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-