Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Papula-Nevinpat HRX Finland

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Teknos osti virolaisen Kemifloran maaliliiketoiminna

(Compiler News - 25.1.2013) Teknos Group on ostanut virolaiselta AS Kemifloralta sen tytäryhtiön Kemiflora Kaubandus OÜ:n koko osakekannan. Kaupan myötä Kemifloran maalien liiketoiminta-alue siirtyy kokonaan Teknokselle.

Osakekauppa edellyttää vielä Viron kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Teknos on jo hakenut hyväksyntää ja odottaa saavansa myönteisen päätöksen noin kolmen viikon kuluessa, jonka jälkeen kauppa voidaan solmia lopullisesti.

Kemiflora on harjoittanut Virossa maalien liiketoimintaa useita vuosia ja on toiminut pitkään Teknoksen teollisuus- ja kauppamaalien maahantuojana. Kemifloran maalikaupan vuosiliikevaihto on yli viisi miljoonaa euroa. Kaupan jälkeen Kemiflora keskittyy aiempaan kiinteistöliiketoimintaansa Virossa.

Yrityskauppa vahvistaa Teknoksen asemaa Virossa ja antaa mahdollisuuksia toiminnnan laajentamiseen nykyisestä. Teknoksen tärkeimmät tuotesegmentit Virossa ovat ovat metalliteollisuuden neste- ja jauhemaalit, teollisen puun pinnoitteet sekä kauppa- ja rakennusmaalit.

Liiketoiminnan siirtyessä Teknokselle Kemiflora Kaubanduksen toimitusjohtajaksi nimitetään Marko Kübarsepp. Koko henkilökunta yrityksen aiempia omistajia lukuun ottamatta siirtyy Teknokselle vanhoina työntekijöinä.

Kemiflora Kaubandus toimii Tallinnassa Kemifloralta vuokratuissa tiloissa ja sillä on toimipisteet myös Pärnussa, Johvissa, Tartossa ja Rakveressä. Kaupan jälkeen toiminta jatkuu samoissa tiloissa ja entisin yhteystiedoin.

Teknos Group on Euroopan johtavia teollisuusmaalien valmistajia, jolla on vahva asema kauppa- ja rakennusmaaleissa. Yhtiöllä on tuotantoa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa, Puolassa, Venäjällä ja Kiinassa. Omia myyntiyhtiöitä sillä on 16 maassa. Teknoksen palveluksessa on noin tuhat henkilöä, joista runsaat 150 työskentelee tutkimuksen ja tuotekehityksen parissa. Konsernin liikevaihto on noin 250 miljoonaa euroa.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-