Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Papula-Nevinpat HRX Finland

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

ABB sai generaattoritilauksen Azerbadzanista

(Compiler News - 23.1.2013) ABB toimittaa 21 generaattoria rakenteilla olevaan kaasuvoimalaan Azerbaidzanissa. Toimitus on jatkoa yhtiön viime vuosien osallistumiseen paikallisissa voimalaitoshankkeissa. ABB:n generaattorit ovat nyt tuottamassa noin viidenneksen Azerbaidzanin sähköntuotannosta.

Toimituksen sisältämät generaattorit on valmistettu ABB:n Helsingin tehtaalla. Voimalaitoksen arvioidaan valmistuvan syksyllä 2013.

Azerbaidzanin talous on kasvanut nopeasti vuodesta 1997 lähtien ja maasta on tullut merkittävä EU:n energiantoimittaja. Valtiollinen sähköyhtiö Azerenerji on investoinut viime vuosina voimakkaasti maan sähköjärjestelmän modernisointiin ja laajentamiseen sähkönsaannin luotettavuuden varmistamiseksi.

ABB toimittaa generaattorit 384 megawatin kaasuvoimalaan, jonka Wärtsilä rakentaa Azerenerjille. Boyuk Shor -niminen voimala vastaa jatkossa pääkaupungin Bakun sekä lähialueiden sähköntuotannosta. ABB on on vuosina 2005-2008 toimittanut yhteensä 82 generaattoria seitsemään Wärtsilän voimalaitoshankkeeseen, joiden yhteistuotanto on yli 860 megawattia.

Viime joulukuussa ABB sai IVY-alueelta Kazakstanista tilauksen, joka käsittää kuparintuotannossa käytettävän sähköistys- ja automaatiojärjestelmän kahteen uuteen kuparikaivokseen. Tilaajana on Kazakhmys PLC, joka Kazakstanin suurin kuparintuottaja ja kuuluu lisäksi alan suurimpiin yhtiöihin koko maailmassa.

ABB kehittää ja valmistaa Helsingin Pitäjänmäellä sijaitsevassa tehtaassa muun muassa korkeajännitemoottoreita, tuuli- ja dieselgeneraattoreita sekä kestomagneettimoottoreita. Yhtiön on myös maailman johtava tuulivoimageneraattorien toimittaja. Suomessa ABB:n palveluksessa työskentelee lähes 7 000 henkilöä.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-