Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Papula-Nevinpat HRX Finland

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Steerprop toimittaa potkurilaitteiston venäläiselle laivatelakalle

Compiler News - 21.1.2013) Laivojen ohjaavia potkurilaitteita valmistava raumalainen Steerprop Oy on saanut potkuritilaukset Venäjältä ja Intiasta. Tilausten yhteisarvo on noin 10 miljoonaa euroa ja niiden työllistävä vaikutus Steerpropille ja alihankkijoille on noin 120 henkilötyövuotta.

Venäjän valtion tilaamaan monitoimialukseen tulee kaksi uuden sukupolven potkurilaitetta. Alus rakennetaan Venäjällä Severnayan telakalla. Steerprop toimittaa pääpropulsiot telakalle maaliskuussa 2014.

Intiassa Bharatin telakalla rakennettavaan monitoimialukseen tulee samoin kaksi potkurilaitteistoa. Pääpropulsiot toimitetaan telakalle syyskuussa 2014. Myös tämä alus on valtion tilaama.

Steerprop on jo aiemmin saanut laitteistotilauksen italialaiselta Fincantieri-telakkayhtiöltä. Yritys toimittaa kaksi suuren teholuokan potkurilaitteistoa, jotka asennetaan kanadalaiselle STQ-varustamolle rakennettavaan matkustaja-alukseen. Alus liikennöi Kanadassa St. Lawrence -lahdella ja on luokitettu korkeimpaan jääluokkaan.

Norjassa Steerpropin CRP-potkurilaitesovellus on jo saavuttanut vankan jalansijan. Yrityksen myynti- ja markkinointijohtaja Petri Tolonen odottaa nyt, että uusi tilaus avaa markkinat myös Venäjälle.

Venäjälle toimitettava, kahta vastakkaisesti pyörivää potkuria hyödyntävä CRP-laitteisto on suunniteltu isoille aluksille, jotka kulkevat suurilla nopeuksilla vaikeimmissakin olosuhteissa.

Steerpropin liikevaihto kehittyi viime vuonna suotuisasti. Liikevaihto kasvoi 12,4 prosenttia ja nousi 29,2 miljoonaan euroon.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-