Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Buslink-BAS ERMS Fimera Oy

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Itella luopui osuudestaan Estonian Electronic Mailissa

(Compiler News - 2.1.2013) Viron valtiollinen postiyhtiö Eesti Post on ostanut Itellan ulos aiemmin yhdessä omistetusta Estonian Electronic Mail -yrityksestä. Ennen osakekauppaa Eesti Post omisti yrityksestä 51 prosenttia ja Itella 49 prosenttia. Estonian Electronic Mail yhdistetään Eesti Postin logistiikkaryhmään.

Tallinnalainen Estonian Electronic Mail Ltd perustettiin vuonna 1995 liiketoiminta-ajatuksena pikapainotoiminta sekä laskujen ja mainospainotuotteiden postitus. Yrityksen liikevaihto vuonna 2011 oli 3,8 miljoonaa euroa ja tulos oli voitollinen.

Eesti Posti toimi jo ennen osakekauppaa läheisessä yhteistyössä Estonian Electronic Mailin kanssa, mutta nyt toiminnot voidaan integroida vielä tiiviimmin. Asiakkaiden kannalta tämä merkitsee, että postitusprosessin kaikki työvaiheet voidaan tilata yhdestä pisteestä.

Yritysjärjestelyä edesauttoi osaltaan myös se, että Itellan Virossa toimiva Itella Information tarjoaa vastaavia palveluja kuin Estonian Electronic Mail. Sekä Itella että Estonian Electronic Mail joutuvat ostamaan fyysiset postinjakelupalvelut Eesti Postilta, jolla on ainoa maanlaajuinen jakelujärjestelmä.

Eesti Post -konsernin emoyhtiö on AS Eesti Post, jonka tytäryhtiöt ennen nyt tehtyä kauppaa ovat Estonian E-Invoicing Center LTD sekä UAB EP-24 ja USAB Unipakas Liettuassa. Lisäksi Latviassa toimii Post24 SIA.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-